2017. november 2., csütörtök

GLORIA COPELAND: Légy hűséges!


















… akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megutálnak, megutáltatnak.– 1Sámuel 2: 30

Isten megtiszteli azokat, akik tisztelik Őt.

Soha nem felejti el a hűségnek azokat a magjait, amiket elvetettél, megsokszorozza, és az áldás aratásával viszonozza őket. És a Malakiás 3:17 szerint: És az enyémek lesznek, mondja a seregek Ura, azon a napon, amikor felékesítem magamat, és kímélni fogom őket, ahogy az ember kényezteti a saját fiát, aki szolgálja őt.

Örökké. Gondolkodj el ezen egy pillanatra. Azáltal, hogy megtiszteled Istent az életeddel és a szavaiddal, belépsz az áldás birodalmába, aminek a felfedezéséhez szó szerint az örökkévalóság szükséges.

Az örökkévalóság szemszögéből tekintve, nagyon éretlen hozzáállásra vall, mérgelődni Istenre, amiért az átmeneti, látható dolgok nem pontosan az általad elképzelt módon és időzítés szerint alakulnak. Az Isten iránt való hűséged ugyanis mindenek előtt való, és hogy az Ő királyságát kell először keresned – akkor is, amikor úgy tűnik, hogy a dolgok nem jó irányba haladnak. A Biblia szerint, ha ezt teszed, akkor minden más megadatik neked.

Isten soha nem felejt. Nem felejti el, hogy a harc hevében, amikor mások feladták, mert úgy gondolták, ez a „hit-dolog” nem működik, te megtisztelted Őt azzal, hogy szilárdan álltál, és az Ő ígéreteit szóltad.

Ezért ma tökéld el a szívedben, hogy hűséges leszel Istenhez minden szavaddal. Határozd el egyszer és mindenkorra, hogy semmi nem lehet olyan fontos az életedben, mint az iránta való tiszteleted. Mindig tiszteld Istent, és szóld a hit szavait.

Ez ebben az életedben is szabadulást hoz, és biztos lehetsz benne, hogy az örökkévalóságban is örömödre szolgál majd, hogy megtetted.

Igei olvasmány: Zsoltárok 61

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése