2017. november 4., szombat

MAI IGE: Amíg"..tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig" (1Mózes 32:25)

A Biblia azt mondja: Jákób pedig ott maradt egyedül. 
Ekkor Valaki [az Úr angyala] tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig." 

Amikor Isten úgy határoz, hogy valamit kezelni fog az életedben, úgy intézi, hogy egyedül maradj. Figyeld meg, Jákób ott marad egyedül. Amikor műtétre van szükség, senki mást nem engednek be a mûtõbe. Ilyenkor kezelni kell valamit, különben nem maradsz életben. Figyeld meg ezt is: küzdött vele valaki, amíg..." (1Mózes 32:24 KJV). 
Lehet, hogy mások lemondanak rólad, de Isten nem. ,,...aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára" (Filippi 1:6). 
Amíg" Jákóbból Izráel nem lesz, amíg" a csalóból Isten harcosa nem lesz, amíg meg nem tanulsz úgy járni, úgy beszélni, úgy élni, hogy körülötted mindenki meglássa, hogy Isten megérintett. 

Isten nem fogja sokáig hagyni, hogy eléldegélj olyan dolgokkal, amiket korábban elnézett neked. Amikor kezdesz kifogyni az időből, meg fog küzdeni veled, és megmutatja, hogy így csak elpazarolod az életed. Küzdeni fog veled a meggondolatlan tetteid, szavaid, a könnyelmű viselkedésed miatt. Küzdeni fog veled hálátlanságod miatt, és segít, hogy meglásd, mennyi mindennel áldott meg. Küzdeni fog veled a kétségeid miatt, és azért, mert nem vagy hajlandó elkötelezni magad. 

Két amíg" van ebben a történetben:
Először: Isten küzdött Jákóbbal, amíg igent nem mondott. 
Másodszor: Jákób küzdött Istennel, amíg meg nem áldotta őt. Ekkor változott meg Jákób neve, ekkor ért véget múltja, és ekkor kezdődött el jövője, melyet Isten oly rég eltervezett számára.

Neked is küzdeni kell az áldásért, míg meg nem kapod! NE ADD FEL!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése