2023. december 9., szombat

BELSŐ GYÓGYULÁS - AZ EMLÉKEK GYÓGYULÁSA ÁLTAL❣️

„💞Elküldte Igéjét, meggyógyította őket és a sír mélyéről kimentette őket”
(Zsoltárok könyve 107:20)

„Ezt mondja az Úr: halálos a bajod, gyógyíthatatlan a zúzódásod! Sebedet senki sem orvosolja, gyógyír és kötszer sincs számodra...Bekötözöm sebeidet, meggyógyítom zúzódásaidat – így szól az Úr.”
( Jeremiás 30:12,13,17)

Isten tökéletes akarata, hogy visszatérjünk jelenlétébe. 
A dicsőség, amelyben az ember jelen volt, kezdetben Isten jelenlétében, pótolhatatlanul hiányzik. Semmivel sem lehet helyettesíteni.
Az emberek ezért keresik a helyüket, de nem találják. Az ember bűnbeesése óta elszakadt Istentől.
A Sátán befolyása kezdett uralmat venni az ember életén. Rabszolgájává vált, örökre lebilincselve, beprogramozva annak akarata szerint. Megromlott az ember elméje, gondolkodása, megtört az ember egyénisége. Lényébe beköltözött a félelem. Isten nem örült az ember bukásának, nem nyugodott bele abba, hogy teremtett lénye a kárhozatba kerüljön.

Nem volt kiút, ameddig Isten nem gondoskodott egy megmentőről, a saját fiáról. 
Becsempészte a Földre, egy istenfélő isteni törvényeket tisztelő népen keresztül. 
Lejött a mennyei dicsőségből, elvállalta a nemes feladatot.
„Ezért, amikor eljött a világba, így szólt: ’Áldozatot és ajándékot nem akartál, de testet alkottál nekem, égő és bűnért való áldozatot nem kedveltél. Akkor ezt mondtam íme itt vagyok, amint a könyvtekercsben meg van írva rólam, hogy teljesítsem a Te akaratodat, Istenem’ ”
( Zsidókhoz írt levél 10:5-7)

Az Ige testté lett. Lejött a mi világunkba, átverve a gonoszt, saját szeplőtelen, igaz drága vére árán megváltott bennünket. Megbocsáttatnak a bűneink, megszűnik az elszakítottság és visszakerülhetünk Isten jelenlétébe. Abba a jelenlétbe, ahol a gyógyulás van a bűn miatti sérülésből.
Minden embernek vannak, illetve lehetnek deformációi (elváltozásai) érzelmi vagy akár gondolkodási szinten. Felfele kell tekinteni, onnan jön a megoldás.
Jézus Krisztus az Út, az Élet, az Igazság.

Helyreállítási folyamat:

Elvonulhatunk és imádkozhatunk titkon, egyedül, feltárva szívünket Isten előtt.
Mindent elmondhatunk Isten jelenlétében, mindazokat a dolgokat, amelyek megbántották emberi méltóságunkat. Mindazokat a sértő eseményeket, emlékeket elmondhatjuk, kiönthetjük magunkból, időrendi sorrendben, illetve úgy, ahogy előtörnek. 
Ha feltárjuk, akkor lelepleződnek destruktív erejükkel. Megszabadulunk ezeknek a gyötrő hatásától, melyek mindaddig a pillanatig gyötörtek bennünket. 
Gondolatban odamehetünk Jézus Krisztus golgotai keresztjéhez, abban a tudatban, hogy Ő nemcsak a bűneinket, hanem minden fájdalmunkat, gyötrődésünket is magára vette.
Minden teher rólunk Őreá esett. Legyen az tudathasadás, (szkizofrénia), depresszió, magány, elutasítottság, kisebbségi érzés, vagy bármi más. 
Elképzelhetjük, ahogyan mindezek a terhek, betegségek, fájdalmak Őreá estek. Magára vette őket, hogy mi megszabadulhassunk.
Ő meghalt, hogy mi élhessünk. Meghalt bűneink, betegségeink, fájdalmaink súlya alatt, hogy minket a Mennyei Atyánk igaznak, egészségesnek, helyreállítottnak láthasson.
Van lehetőség megszabadulni minden betegségből, testi és lelki problémából.
A válasz: Jézus Krisztus, Istennek élő Beszéde, amelyet Isten kibocsátott, amely által meggyógyított, helyreállított!

Légy egészséges!

Zsombor Horv'áth-Kovács Pásztor -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése