2023. december 7., csütörtök

A BIZALOM GYÓGYÍT🌹

„💞Bizony, testvér, tedd meg nekem ezt a szolgálatot, hadd könnyebbüljön meg a szívem Krisztusban!Engedelmességedben bízva írok neked, tudván, hogy többet is fogsz tenni annál, mint amit kérek.” (Simon Tamás László ford.)
 Filemonhoz írt levél 20-21.

Pál apostol egy gazdag kereszténynek, Filemonnak írt levelet egy szökött rabszolgáért, Onészimoszért, aki Pállal találkozva elfogadta az evangéliumot. Pál e levél kíséretében küldi vissza Onészimoszt Filemonhoz azzal a kéréssel, hogy bocsásson meg neki, és fogadja őt úgy, mintha az apostol maga látogatná meg. Abban bízik, hogy Filemon nem csupán eltekint a szökött rabszolgáknak járó büntetéstől, hanem többet is tesz ennél, felszabadítja őt a rabszolgaságból. 
Kérését a szeretet kérlelésébe csomagolja: „Annakokáért jóllehet nagy bátorságom van a Krisztusban, megparancsolni néked azt, ami illendő, a szeretetért inkább kérlek.” (8-9.v)

Nagy erő rejlik a másik ember iránt kifejezett bizalomban. 
Amikor Isten szemével tudom látni őt, azaz nem csupán azt, hogy most milyen, hanem azt is, hogy milyen emberré válhat Isten munkálkodása, szeretete által. 
Ez a bizalom öröm és gyógyulás mindkét fél számára. 
A felebarátom számára a legnagyobb bátorítás a helyes döntés megérleléséhez, számomra pedig öröm azért, mert látom és remélem a jót és gyönyörködöm abban a munkában, amit Isten végez a másik ember lelkében, társául szegődöm annak a szeretetnek, amivel Isten keresi őt. 
Ez a szeretet és bizalom késztethet arra minket, hogy Pálhoz hasonlóan kimondjuk a megelőlegezett bizalom következő gyönyörű mondatát:
 „Bízván a te engedelmességedben… tudván, hogy annál, amit mondok, többet is fogsz cselekedni.”

Tekintsünk egymásra olyan bizalommal, amely gyógyít és jóra késztet!

Legyen áldott a napod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése