2023. december 27., szerda

A SZENVEDÉLYESEN SZERETŐ JÉZUS ZAVAR!⭐🎄

Üdvözöllek Testvérem,

Az első két nap az alázatos és együttérző Jézusról beszéltem neked… 
Márpedig a világ Megváltója, még ha szelíd és alázatos szívű is volt, szükség esetén egész más módon is megnyilatkozott. Tudod-e, Testvérem, melyik epizódról akarok szólni…?

„És Jeruzsálembe érkeztek. És Jézus bemenvén a templomba, kezdte kiűzni azokat, akik a templomban árultak és vásároltak; a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felforgatta; és nem engedte, hogy valaki edényt vigyen a templomon keresztül.
És tanított, mondván nekik: Nincsen-e megírva: Az én házam imádság házának neveztetik minden nép között? Ti pedig rablók barlangjává tettétek azt.” (Márk 11,15-17)
Jézus arra is képes, hogy erősen és szenvedélyesen kifejezze haragját és elégedetlenségét:Jézus kifejezésre juttatja haragját azok előtt, akik Atyja templomát tiszteletlenül használják; még ostort is készít, hogy kiűzze őket. (Lásd János 2,15)
Jézus méltatlankodik az árusok és a pénzváltók üzelmei láttán, akik egyenesen Atyját sértik meg. (Lásd Zsoltárok 69,10)
Jézus Szíve buzgalomtól lángol Atyja háza iránt, amit „rablóbarlanggá” tettek. (Lásd János 2,17)
Jézus szenved ettől a helyzettől és szenvedélyesen ki is mutatja. Egyébként a szenvedély és szenvedés szavak szótöve azonos.
A szenvedély tehát nem más, mint a szenvedés, latinul „passio”, s e kifejezés később is visszatér, amikor Jézus a kereszten megélt szenvedéséről van szó.
Testvérem, észrevetted-e, hogy Jézus szenvedélyesen szerette a küldetését…? Jézus a világ Megváltójaként nagyon is komolyan vette a szerepét. Nem volt sem passzív, sem gyenge, teljes szívéből mindent beleadott. Szenvedéllyel tette mindazt, amit csak tett: Amikor gyógyított, amikor ördögöt űzött és amikor tanított.
Jézus szenvedélyesen szeret téged.
Arra buzdítalak, továbbra is kötődj Őhozzá és úgy válaszolj szeretetére, hogy egyre jobban viszonozod.
Légy áldott…!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése