2023. december 9., szombat

🌹NEM MARADSZ EGYEDÜL❣️

,,💞Gyermek voltam, meg is öregedtem, de nem láttam, hogy elhagyatottá lett az igaz, sem azt, hogy gyermeke koldussá vált.,, Zsoltárok könyve 37:25 

Szomorodtál el, vagy háborodtál fel már igazságtalanság miatt?
Nem csoda, ha történt ilyen, hiszen az életben rengeteg igazságtalan dolog történik.
Naponta többször szembesülünk ilyen esetekkel a munkahelyünkön, a gazdaságban, a politikában, és számtalan más területen. És jól megfigyelhető, hogy sokszor azok jutnak gyorsabban előre, akik nem az egyenes úton járnak, akik nem becsületesen élnek. Ez a témája annak a zsoltárnak is, amelyben a fenti mondatot szerepel. A zsoltár írója nem is tagadja, hogy így működik ez a világ. 

Inkább vigasztalni és megerősíteni próbálja azokat, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy Isten útmutatásai szerint, helyesen éljenek, de közben ott vannak bennük a nagy kérdőjelek, hogy miért megy jobban azoknak, akik nem így tesznek?! Az egyik ilyen érv az, hogy nézzük csak meg majd a végén, az ítélet idején, hogy hova vezetett a tisztességtelen emberek útja.
 
Beszél arról is, hogy (előbb-utóbb) a saját csapdájukba fognak beleesni az erőszakosak.
Aztán az érvek sorában említ olyanokat is, amik arról szólnak, hogy miért jó már most becsületesnek lenni. És ezek közül az egyik ez: „nem láttam, hogy elhagyatottá lett az igaz...”
Isten soha nem hagyja el az igaz embereket, azokat, akik hozzá ragaszkodnak, és akik az általa kijelölt úton járnak (de legalábbis őszintén törekednek erre).
 
Lehet, hogy rossz dolgok is történnek velük, de Isten csak olyat enged meg az életükben, amit el bírnak hordozni, a próbákban mindig ott lesz velük, és soha nem maradnak magukra!
És amikor eljön az az idő, hogy „megsemmisülnek a bűnösök” (20. vers), ez lesz az, ami igazán számít, ugye? 

(Simon Csaba)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése