2017. május 30., kedd

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

,,Kezdte az Úr Lelke Sámsont indítani...,, -Bír 13,25

Az elpártolt Izrael a filiszteusok hatalma alá került. Sámson személyében támasztott Isten nekik szabadítót. Ígéretteljesen kezdődik története e szavakkal: 
"Felnőtt a gyermek. Megáldotta az Úr. És kezdte az Úrnak Lelke őt indítani". Ez a 13. rész utolsó verse. Meglepő módon a 14. rész azonban így kezdődik: "Lement Sámson Timnáthba és meglátott egy nőt a filiszteusok leányai közül. És mikor hazament..., ezt mondta szüleinek: vegyétek őt nekem feleségül..., mert csak ő kedves a szemem előtt". Az ember azt várta volna, hogy Sámson mindjobban és határozottabban Isten Lelkének fegyelme és vezetése alá kerül. Ő azonban a test uralma alá került. Ó, milyen gyakran ismétlődik ez a szomorú történet! Szép és reményteljes kezdet, Isten Lelkének a munkája az ifjúkorban, aztán világi kapcsolatok, a Sátán hálója és csapdája.

Sámson története figyelmeztesse mindazokat, akik érzik, hogy Isten Lelke munkálkodni kezd bennük! Ne gondolják, hogy ők olyan emberek, akik mindent megengedhetnek maguknak! Sámson elrettentő példa. Kezdetben őt is indította Isten Lelke. Később azonban a világ rabja lett, belsőleg és külsőleg megvakulva gúny tárgyává vált környezetében.

Isten Lelke kezdte indítani, Sámson azonban kivonta magát a Lélek fegyelme alól, testivé lett. Ó, bárcsak megmaradt volna a Lélek vezetése alatt, akkor nem kiszúrt szemmel fejezte volna be életét, s nem kellett volna a filiszteusok malmát hajtania!

Gondoljatok arra, fiatalok, hogy Isten arra hívott el benneteket, hogy az Ő jegyesei legyetek!

Ne engedjétek, hogy behálózzon a testi szépség! Szolgaság rejtőzik mögötte. Gondoljatok erre, ti szülők! Kérjetek az Úrtól szent állhatatosságot, hogy gyermekeitekkel szemben tudjatok szent "nem"-et mondani! Felelősek vagytok gyermekeitekért!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése