2017. május 31., szerda

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-KRISZTUS SZOLGÁLATÁNAK A VÉGE

A mai napon olvasandó igeszakasz: 1Kor 15,20-28

20 Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje. 
21 Mert ember által van a halál, ember által van a halottak feltámadása is. 
22 Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek. 
23 Mindenki a maga rendje szerint: első zsengeként támadt fel Krisztus, azután az ő eljövetelekor következnek azok, akik a Krisztuséi. 
24 Azután jön a vég, amikor átadja az az uralmat Istennek és Atyának, amikor eltöröl minden fejedelemséget, minden hatalmat és erőt. 
25 Mert addig kell uralkodnia, míg lába alá nem veti valamennyi ellenségét. 
26 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál. 
27 Mert Isten mindent az ő lába alá vetett. Amikor pedig azt mondja, hogy minden alá van vetve, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki alávetett mindent. 
28 Amikor pedig majd alávettetett neki minden, akkor maga a Fiú is aláveti magát annak, aki alávetett neki mindent, hogy Isten legyen minden mindenekben.

"Azután jön a vég, amikor átadja az uralmat az Istennek és Atyának, amikor eltöröl minden fejedelemséget, minden hatalmat és erőt. Mert addig kell uralkodnia, míg lába alá nem veti valamennyi ellenségét."- (1Kor 15,24-25)

Ebben a hónapban Jézus mennyei szolgálatáról olvastunk és elmélkedtünk. Végül meg akarjuk jegyezni, hogy ennek a mennyei szolgálatnak célja van. Ha ezt a célt eléri, Jézus szolgálata véget ér majd.
Krisztus munkájának a célja Isten országa. Ebből a célból jött a földre, és ezért a célért munkálkodik a mennyből. Amikor Istennek ez a királysága tökéletesen megvalósul, az Atya Istené lesz minden méltóság. Ő lesz "minden mindenekben", vagy "minden mindenkinek". Akkor Krisztus maga befejezi királyi munkáját, mint valami generális, aki visszavonul, miután a hadjáratnak vége van.
Midőn Jézus Krisztus átadja az országot az Atyának, akkorára már eltörölt minden fejedelemséget és minden hatalmat és minden erőt, vagyis akkorára már eltörölt minden tekintélyt, melyek most még ellenállnak a szuverén Istennek. Ezek közül a gonosz erők közül egy név szerint van említve, ti. a halál. Krisztusnak majd gondja lesz erre az ellenségre, mint elintézendő ügyeinek utolsó pontjára.
A Biblia nem magyarázza meg, hogy a különböző erők a mi világunkban hogyan is kerültek gonosz kezekbe, de azt tudjuk, hogy alkalmatlan kezekben vannak, és azt is tudjuk, hogy miként szabadulunk meg a gonosztól. Jézus ezt a szabadítást végezte el földi szolgálata által, és ezt végzi most is, mennyei szolgálata által. Krisztus helyreállítja Istennek az uralmát az egész világmindenségben. Akkor lesz itt a vég, amikor így szól Atyjához: "Most már minden a tiéd. Az egész világmindenség alád van vetve."
Akkor nyugalom lesz - örök nyugalom. Szombat napi nyugalom vég nélkül. Isten jóságának határtalan vagy korlátlan élvezése. Nincs bűn, nincs szenvedés, nincs harc. Végre szabadok leszünk, és megmásíthatatlanul nyugalmunk lesz. Krisztus van a parancsnoki poszton, mígcsak véget nem ér a küzdelem. Legyünk hűségesek hozzá. Már nem tarthat sokáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése