2017. május 31., szerda

Napi áhítat: Többet adhatsz a kényelemnél

Péld 3,1–12

Ne áldozd fel gyermekeid jövőjét a kényelmükért!
Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked! A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél. Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az URat, és kerüld a rosszat! Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak. Tiszteld az URat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából, akkor bőségesen megtelnek csűreid, és must árad sajtóidból. Az ÚR intését meg ne vesd, fiam, és dorgálását meg ne utáld! Mert akit szeret az ÚR, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel.”

Magyarázat

Lázadó világban élünk, ahol mindenki egyéniség akar lenni, kitűnni a tömegből. Önző és becsvágyó természetünk minket is azzal kísért, hogy tartsuk a tempót a világgal, mutassuk meg magunkat, szelfizzünk, és szabaduljunk meg minden olyan szabálytól, törvénytől, ami akadályoz abban, hogy jól érezzük magunkat.
Mivel valamiből meg kell élni, dolgozunk, karriert, házat építünk, autóért és gyermekeink jövőjéért fáradozunk, a világgal együtt úgy hisszük, hogy mégiscsak az a normális, az a dolgunk, hogy hagyjunk a gyermekeinkre valami kézzel foghatót, hogy megkönnyítsük nekik az életet. Ostoba módon gyermekeink jövőjéért fáradozva mulasztjuk el, hogy a legtöbbet tegyük értük. Az életre nem azzal készítjük fel őket, ha diplomát vagy házat adunk nekik, hanem ha megmutatjuk azokat a határokat, amelyeken belül élet van, és figyelmeztetjük őket arra, hogy azon túl milyen halálos veszedelemre számíthatnak.
Ne áldozd fel gyermekeid jövőjét a kényelmükért! Vállald a nevelés felelősségét a jelenben, és ne engedd, hogy a világ etesse őket az éppen divatos szellemi hulladékával. Hadd tudják meg, hogy mennyei segítségre és tanácsra van szükségük ahhoz, hogy boldoguljanak. 
Ültesd el szívükben Isten igéjének magjait, hogy azok később gyümölcsöt teremhessenek, jólétet és békességet hozva nekik a nehéz időkben.
(Nagy-Kasza Dániel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése