2017. május 30., kedd

Isten veled harcol

„Kereskedjetek, amíg vissza nem jövök.” (Lukács 19:13)



Jézus mondta: „Egy nemes ember távoli országba utazott, hogy királyi méltóságot szerezzen magának, s úgy térjen vissza. Hívatta tíz szolgáját, átadott nekik tíz minát, és azt mondta nekik: Kereskedjetek, amíg vissza nem jövök.” (Lukács 19:12–13). 

Kereskedni azt jelenti, kamatoztatni a ránk bízottakat, nyereséget szerezni. Nem arra hívott Isten, hogy „tartsuk a frontot”, hanem arra, hogy elinduljunk, és új területeket hódítsunk meg. 
Krisztus nem egy legyőzött, hanem egy győzedelmes egyházért jön vissza. „De az esélyek nem tűnnek jónak” – mondod. Akkor szemügyre kell venned Isten esélyeit! 
Az ő stratégiai számításai szerint egy is legyőzhet ezernyi ellenséget, kettő pedig tízezret (ld. 5Mózes 32:30). 

Isten szeret kézbe venni kicsinek és jelentéktelennek tűnő dolgokat, hogy aztán megsokszorozva őket, győzelmet érjen el velük. Amikor Isten azt mondta Gedeonnak, hogy őt és háromszáz katonáját fogja használni arra, hogy megsemmisítsen egy több ezer fős sereget, Gedeon emlékeztette Istent arra, hogy ő a legkisebb törzs legkisebb családjából származik. 
Isten azonban ezt mondta: „Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna” (Bírák 6:16). 

Amikor Isten így biztat valamivel, az elűz minden kétséget és félelmet. Gedeon azt mondta háromszáz emberének: „Ha megfújom a kürtöt… akkor ti is fújjátok meg a kürtöt az egész tábor körül, és kiáltsátok: Az Úrért és Gedeonért!” (Bírák 7:18). 

Ha kivont karddal elindulsz, a vállad mögött hátratekintve láthatod, hogy az Úr is kivonta kardját, és az oldaladon halad. Nem vagy egyedül. Isten melletted harcol, így biztosan győzni fogsz.

velunkazisten.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése