2017. május 28., vasárnap

Reggeli gyöngyszemek: Az angyalok az üdvösség örököseinek szolgálatában állnak

„Nemde szolgáló lelkek azok valamennyien, akiket szolgálatra küldtek el azokért, akik örökölni fogják az üdvösséget?” (Zsid 1:14)



Istennek vannak angyalai, akiknek fő feladata, hogy vonzzák azokat, akik az üdvösség örökösei lesznek… Feladatuk, hogy visszatartsák Sátán hatalmát.

E mennyei lények azon munkálkodnak, hogy felkészítsék a világ lakosait, hogy Isten tiszta, szent és szeplőtlen gyermekeivé váljanak. De emberek, akik Krisztus követőinek vallják magukat, nem értik ezt a szolgálatot, és megnehezítik a mennyei hírnökök munkáját. Az angyalok, akik mindenkor látják az Atya arcát a mennyben, szívesebben maradnának Isten közelében, a menny tiszta és szent környezetében; el kell azonban végezniük azt a munkát, hogy elvigyék ezt a mennyei légkört a megkísértett és megpróbált lelkeknek, hogy Sátán nehogy alkalmatlanná tegye őket azon helyek betöltésére, melyeket Isten kijelölt számukra a mennyei udvarban. Fejedelemségek és hatalmasságok munkálkodnak együtt ezekkel az angyalokkal azokért, akik az üdvösség örökösei lesznek.

Az angyalok, akik megteszik értetek, amit önmagatoktól nem tudnátok, együttműködésetekre várnak. Várják, hogy válaszoljatok Krisztus vonzására. Húzódjatok közel Istenhez és egymáshoz! Vágyakozás, csendes ima és a sátáni erőknek való ellenállás által állítsátok akaratotokat Isten akarata mellé. Ha ellent akartok állni az ördögnek, és őszintén imádkozzátok: „Szabadíts meg a kísértésből”, erőt kapsz arra a napra. A mennyei angyalok feladata az, hogy közel hajoljanak a megpróbáltakhoz, megkísértettekhez és a szenvedőkhöz. Fáradhatatlanul munkálkodnak, hogy megmentsék a lelkeket, akikért Krisztus meghalt. Amikor lelkek megbecsülik kiváltságaikat és a nékik küldött mennyei segítséget és válaszolnak a Szentlélek munkájára; amikor akaratukat Krisztus akaratával egyesítik, angyalok viszik e híreket a mennybe… 
A mennyei seregek körében pedig örvendezés van e hírek hallatán. 
(The Review and Herald, July 4, 1899.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése