2017. november 3., péntek

Örömteli mindennapok: Növeld a hited

Jézus így válaszolt: „Legyen bennetek Isten hite! Igazán mondom nektek: Ha valaki azt mondja ennek a hegynek: »Menj, és zuhanj a tengerbe!«, és nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik — akkor úgy is lesz.Márk 11,22-23



Legyen isteni fajta hitetek. Isten minden keresztény hívőnek - amikor újjászületik - odaadja az isteni fajta hit mértékét.(Efézus 2:8).
Isten igazságos, nem kér tőlünk olyat, amit nem tudunk megtenni. Ezért ezt az isteni fajta hitet meg tudjuk szerezni az Igéből.
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje (Rhema) által. Róma 10,17.

Mivel pedig a HITnek bennünk is ugyanaz a szelleme van, amint meg van írva: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk,2 Kor.4,13
A HITnek bennünk is ugyanaz a szelleme van, mint Istenben. Ez a HIT megszólal, hiszen így olvassuk az Igében: Hittem és ezért szóltam; hiszünk mi is, és ezért szólunk. Ugyanennek a HITnek a működéséről szól Jézus a Márk 11:23-24-es versekben.

Ha te már Jézusban újjászülettél, akkor benned is megvan az isteni fajta hit mértéke. Isten mindenkit ugyanazon a szinten indít el, Isten nem igazságtalan, nem ad egyik számára több, a másik számára kevesebb hitet. Hogy mégis vannak olyan hívők, akiknek nagyobb és erősebb a hitük mint másoknak, azt mutatja, hogy a kapott hittel tennünk kell valamit.
Fontos megérteni, hogy az a HIT, amit Istentől kaptál, növelhető. Nem Isten az, aki növeli a hitet benned. Ő csak a lehetőségét adja meg a számodra, hiszen odaadta az Igéjét, aminek hallásából fejlődik a hited. Magadnak kell növelni, táplálni és erősíteni a hitedet. Két alapvető útja van, hogy a hitedet növelhesd.
Amikor Isten Igéjével táplálod a szívedet.
amikor a gyakorlatban próbálod meg a hitedet.
Ha rendszeresen táplálkozol, de nem gyakorlatoztatod az izmaidat, akkor elhízhatsz. Ugyanígy, ha táplálod a szellemedet Isten Igéjével, a felserkenő hitet gyakorolnod kell, hogy a "hitizmaid" is erősek legyenek. Isten kiválasztotta azokat, akiket a világ szegényeknek tart, hogy a hitük által gazdagok legyenek. Jakab 2,5-
Légy gazdag a hitben !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése