2023. január 20., péntek

💥AZ ISTENI SZIKRA🌹

"💞…hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.” Apostolok cselekedetei 2:2-3

Van egy öreg Opel Asconám. Amikor gyártották, még nem volt általános, hogy hőmérőt is szereltek az autókba, és egyszer úgy döntöttem, hogy teszek bele egyet. A külső hőmérséklet érzékelőjét a motorháztető alá kellett valahova rögzíteni, és találtam is egy megfelelő helyet. 
Ehhez itt-ott kábelekkel zsúfolt helyeken kellett átdugni a vezetékét. 

Minden rendben ment, elégedett voltam az elvégzett munkával. 
Csakhogy amikor indítani akartam, nem indult az autó. Benzin volt, az indítómotor rendesen dolgozott, mégsem indult be a motor. A gyújtógyertyák nem működtek, nem volt szikra. 
Mindent megpróbáltam, ami eszembe jutott, de hiába. Végül hívtam az autószerelőt. 
Ő ugyanazokat a dolgokat végignézte, amiket én, ugyanolyan eredménnyel. 
Aztán megmutattam neki, hogy hol vezettem a hőmérő kábelét. Volt ott egy csatlakozó a trafó és a gyújtáselosztó között. Széthúzta, megtisztogatta, összedugta és mi történt? Elindult az autó! 
Az öreg csatlakozónak elég volt egy kis elmozdítás, amikor ott matattam, emiatt megszakadt a kapcsolat, és nem volt szikra.

Mielőtt Jézus felment a mennybe, elmondta a tanítványoknak, hogy a küldetéshez, amit rájuk bízott, különleges erőre lesz szükségük. 
A szikrára, amitől „beindul a motor”. A kapcsolat az energia forrásával – Istennel – akkor jött létre, amikor a Szentlélek kiáradt rájuk és betöltötte őket. 
Ettől kezdve képesek voltak arra, hogy a küldetésükkel összhangban tudjanak élni, és elég bátrak lettek ahhoz, hogy hirdessék a feltámadt Jézust.

Megtörténhet, hogy néha mi is úgy érezzük, hogy nincs erőnk arra sem, hogy igazi lelki életet éljünk, nemhogy arra, hogy másokkal is megosszuk a hitünket! Ennek oka minden bizonnyal az, hogy meggyengült a közvetlen kapcsolat az energia Forrása és miközöttünk. 
Ha így van, keressük meg, hogy hol van a hiba, és hozzuk helyre, s a mennyei erőt hordozó Szentlélek újra áradni fog, és a motor be fog indulni. Neked most működik?

(Simon Csaba)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése