2023. január 15., vasárnap

💥Van Erőm💥EGY CSALÁD

Mit tehetünk azért, hogy megőrizzük és felemeljük családjainkat? 
A válasz ott kezdődik, hogy a család a Krisztus iránti szeretetet és engedelmességet mindenek fölé helyezi. Mit jelent ez?
Például: egyikünk sem tudja úgy szeretni a házastársát, ahogyan azt szeretni kellene. 
Erre csak Krisztus képes. Azonban „mi azért szeretünk, mert ő szeretett minket először” (1Ján 4,19). 
Így képesek vagyunk szeretni őt és másokat is, ahogyan az ő szeretetére válaszolunk.
Krisztusnak kell az elsőnek lennie!
Ez igaz a gyermekeinkkel kapcsolatban is. Ugyanakkor a gyermekeinknek is szeretniük kell Istent, és engedelmeskedniük kell neki – erre megtanítani őket nemes feladat.
Kétezer évvel ezelőtt, amikor Jézus megdöbbentő válaszát adta, megdöbbentette édesanyját és testvéreit, és mindenkit, aki hallotta. Arra tanít bennünket, hogy amikor engedelmeskedünk neki, akkor valami különleges érzés járja át szívünket, és érezhetjük, hogy itt a földön a Mennyei Atya gyermekeiként egy „család” vagyunk.
Ez az iránta való szeretetteljes engedelmesség a földi családjaink kulcsa is, mert ha neki tetszünk elsősorban, akkor úgy szerethetjük feleségünket, férjünket, gyermekeinket és szüleinket, ahogyan szeretni kell őket.
Mi a helyzet veled? A saját családodat felemeli, megerősíti az a gondolat, hogy Isten szeret benneteket? Áldott idő az, amikor a családodban Istenről beszélgettek? 
Ha nem, vagy ha azt szeretnéd, hogy ez még inkább így legyen, kötelezd el magad most rögtön arra, hogy az ő akaratát teljesítsd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése