2023. január 14., szombat

💥Van Erőm💥Elhívtalak

Jézus csodálatos módon embereket választ ki, akiket bizonyos felkészítő után megbíz azzal a feladattal, hogy követői legyenek.

1. Érdekes számomra az, hogy az Isten evangéliumát nem főpapokra, „doktori fokozattal” rendelkező tudósokra bízta, hanem egyszerű emberekre. 
Halászokat, vámszedőket, más foglalkozású embereket választott ki arra a nemes feladatra, hogy Isten üzenetének a továbbadói legyenek. 
Ne gondolja senki, hogy ő nem méltó az evangéliumra. Ne gondolja senki, hogy anyagi helyzete hátrányt jelentene, hogy Jézus mellé szegődhessen.

2. Jézus törődött azokkal, akiket kiválasztott arra, hogy betegeket gyógyítsanak, ördögöket űzzenek, és hirdessék Isten országát. A történet azonban nem itt ér végét. 
Az elhangzott bizonyságtételek (például Péter pünkösdi prédikációja, amikor 3000 ember tért meg) eljutottak egészen hozzánk, hogy 2023-ban is örömmel halljuk, olvassuk Jézus szavait.

3. Azt látjuk, mikor Jézus elhívja tanítványait, néhányan új nevet kapnak. 
A Bibliában, amikor Isten megváltoztatta egy ember nevét, akkor jelentős esemény következett. 
Mindez azt feltételezi, hogy életük már nem valahova, ha Isten csodás vezetése által új irányba tart.
Ezeket olvasva nincs más feladatunk, mint azt tenni, amire Pál apostol is kérte az ifjú Timóteust: 
„És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek.” (2Timóteus 2,2)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése