2023. július 3., hétfő

ELGONDOLKODTATÓ❣️❣️

 Máté 10:24 RÚF

,,💞Nem különb a tanítvány a mesterénél, sem a szolga az ő uránál.,,

1. Máté. Mártírhalált szenvedett Etiópiában, kardseb következtében életét vesztette.
2. Mark. Meghalt Alexandriában, Egyiptomban, miután lovak hurcolták az utcákon, amíg meg nem halt.
3. Lukács. Felakasztották Görögországban az elveszetteknek való óriási prédikáció eredményeként.
4. János. Mártíromsággal szembesült, amikor egy hatalmas medencében forrásban lévő olajban megfőzték az üldözési hullám során Rómában. Csodával határos módon azonban megszabadult a haláltól.
Johnt ezután a bányákba ítélték Patmosz szigetének börtönében. Prófétai Jelenések könyvét Patmoszon írta. János apostol később kiszabadult, és visszatért, hogy Edessza püspökeként szolgáljon a modern Törökországban. Öregként halt meg, az egyetlen apostol, aki békésen halt meg.
5. Péter. Egy x alakú kereszten fejjel lefelé feszítették meg. Az egyházi hagyomány szerint azért, mert azt mondta kínzóinak, hogy méltatlannak érzi magát a halálra, ahogy Jézus Krisztus is meghalt.
6. Jakab. A jeruzsálemi gyülekezet vezetője több mint száz lábnyira esett le a Templom délkeleti csúcsától, amikor nem volt hajlandó megtagadni Krisztusba vetett hitét. Amikor rájöttek, hogy túlélte a zuhanást, ellenségei egy ütővel agyonverték Jamest.
Ez ugyanaz a csúcs volt, ahová a Sátán vitte Jézust a kísértés során.
7. Jakab, Zebedeus fia halász volt, amikor Jézus egy életen át szolgálatra hívta.
Az egyház erős vezetőjeként Jakabot lefejezték Jeruzsálemben. A Jakabot őrző római tiszt elképedve nézte, ahogy Jakab megvédi hitét a tárgyaláson.
Később a tiszt James mellett sétált a kivégzés helyére. Legyőzte a meggyőződés, kijelentette új hitét a bírónak, és letérdelt James mellé, hogy keresztényként elfogadja a lefejezést.
8. Bartholomew. Más néven Nathaniel. Misszionárius volt Ázsiában. Tanúságot tett Urunkról a mai Törökországban. Bertalan mártírhalált halt prédikációja miatt Örményországban, ahol egy ostor nyúzta agyon.
9. András. Egy x alakú keresztre feszítették a görögországi Pátraban. Miután hét katona keményen megkorbácsolta, zsinórral a kereszthez kötözték testét, hogy meghosszabbítsák kínját.
Követői arról számoltak be, hogy amikor a kereszthez vezették, András ezekkel a szavakkal köszöntötte azt: "Régóta vágytam és vártam ezt a boldog órát. A keresztet a rajta függő Krisztus teste szentelte meg". Két napig folytatta a prédikációt kínzóinak, amíg "le nem járt ideje".
10. Tamás. Lándzsával megdöfték Indiában az egyik missziós útja során, hogy megalapítsa az egyházat a szubkontinensen.
11. Jude. Nyilakkal ölték meg, amikor nem volt hajlandó megtagadni Krisztusba vetett hitét.
12. Mátyás. Az apostol, akit az áruló Iskariótes Júdás helyére választottak. Megkövezték, majd lefejezték.
13. Pál. A gonosz Néro császár megkínozta, majd lefejezte Rómában i.sz. 67-ben.
Pál hosszú börtönbüntetést szenvedett, ami lehetővé tette számára, hogy megírja sok levelét a Római Birodalomban általa alapított gyülekezeteknek. Ezek a levelek, amelyek a kereszténység számos alapvető tanát tanítják, az Újszövetség nagy részét alkotják.

Talán ez arra emlékeztet bennünket, hogy szenvedéseink itt valóban csekélyek ahhoz a heves üldöztetéshez és hideg kegyetlenséghez, amellyel az apostolok és tanítványok szembesültek a hit érdekében.

Mindenki gyűlölni fog titeket az én nevemért; de aki mindvégig kitart, az üdvözül,!!


http://www.biblia.hu/biblia_k/k_40_10.htm



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése