2023. július 12., szerda

💥Reggeli dicséret🌹Viharos tanulás

„💞Eddig még csak hírből hallottam rólad, de most saját szememmel láttalak.” 
Jób könyve 42.fejezet 5.vers

Amikor ezeket a sorokat írom, elképesztő nagy vihar tombol kint. Én egy zárt térben vagyok, erős falakkal körbe véve, vastag ablakokon át nézem, ahogy a fák jobbra-balra hajlanak. 
Hallom, ahogy az eső kopogtat a tetőn és az ablaküvegen. Olyan erős szél fúj, hogy a felhők versenyt futnak az égbolton. Én bent vagyok. Biztonságban vagyok.

Jób élete viharba került. Olyan helyzeteket tapasztalt meg, amelyeknek még a gondolata is borzongató. Körül vette őt az elhagyatottság és a gyász. 
Ha mindezek nem lennének elegendők, akkor társult mellé még egy adag vádaskodás a barátai és az ördög részéről. 
Ki szeretné, hogy a legnagyobb bajban még azt kelljen hallgatnia, hogy „Na vajon, mit követtél már el, hogy ilyennel ver az Isten?”

Jób vihara megtanít pár nagyon fontos leckét Istennel és az élettel kapcsolatban!

Az Úr szereti a viharokat. Emlékezzünk csak Noé bárkájára. Egy nagy vihar kellett ahhoz, hogy tiszta lapot kapjon az emberiség. A Galileai-tenger közepén egy nagy viharban találják magukat a tanítványok. Jézus békésen alszik a hajó alján és ugyanezzel a békével csendesíti le a tenger hullámait, bebizonyítva a tanítványoknak, hogy vele nem eshet bántódásuk. Jóbhoz egy vihar közepéről szól Isten (38:1) és emlékezteti arra, hogy Ő mindenek felett áll, mindent irányít és mindenről tud.

Kedves Olvasó! Te is éltél már át élet vihart? 
Nem egyszerű és néha embert próbálóan, fogakat összeszorítva kell haladni előre és megtalálni Istent a viharban, hiszen Ő ott van! Jób egészen addig, amíg Isten nem szólt hozzá a viharból, csak hírből hallott Róla, elbeszéléseken keresztül ismerte Őt. 
A viharban meglátta az Urat és vele együtt a szabadítást is, hiszen „az Úr pedig jóra fordította Jób sorsát.” (42:10)

Bármilyen viharban is legyél most vagy később, legyen bizalmad az Úrban! 
Nem egyszerű és emberpróbáló tudom, de ha sikerül kitartani a viharban, ahogy Jób is kitartott, akkor megismételhetetlen tapasztalatokat szerezhetünk Istennel és végre elkezdődik az élet naposabb oldala.

Áldott napot!

U.i.: kisütött a nap! 

(Csomó Hajnalka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése