2023. július 29., szombat

💥Reggeli dicséret🌹Kiválasztott, mert szeret

,,💞Hiszen te Istenednek, az Úrnak szent népe vagy. 
Téged választott ki Istened, az Úr valamennyi nép közül, amely a földön él, hogy az ő tulajdon népe légy. Nem azért szeretett meg, és nem azért választott ki benneteket az Úr, mintha valamennyi népnél nagyobbak volnátok – hiszen a legkisebbek vagytok valamennyi nép között –, hanem azért, mert szeret benneteket az Úr, és megtartja azt az esküt, amelyet atyáitoknak tett. Ezért hozott ki benneteket az Úr erős kézzel, és ezért váltott ki a szolgaság házából, Egyiptom királyának, a fáraónak kezéből. Tudd meg tehát, hogy a te Istened, az Úr az Isten. 
Állhatatos Isten ő, aki hűségesen megtartja szövetségét ezer nemzedéken át azokkal, akik szeretik őt, és megtartják parancsolatait.,, Mózes ötödik könyve 7:6-9

Hogy szoktál választani? Milyen dolgokat veszel figyelembe, pl amikor egy egyszerű döntés előtt állsz, és két alma között kell választanod? 
És mit veszel figyelembe, amikor azt kell eldöntened, hogy kivel állsz le beszélgetni, barátkozni egy új munkahelyen?

Minden választásnál más más szempontokat veszünk figyelembe. 
Egy egyszerű bevásárlásnál az ár, vagy a minőség dönt. 7Amikor emberekkel való kapcsolatról beszélünk, akkor sokkal bonyolultabb a dolog. Megnézzük hogy mennyire szimpatikus a másik, mennyire egyezik a gondolkodásunk...

Isten kiválasztotta a népét. Amikor ezt megtette, akkor nem azokat a szempontokat vette figyelembe, amiket te, vagy én egy vásárlás, vagy barátkozás közben. 
Számára nem az volt a fő, hogy a legerősebbet, vagy a legszebbet válassza. 
Ő egyetlen egy szempont alapján döntött. A szeretete alapján.

Isten ma is választ. Kiválasztott magának, azért, mert szeret. 
Számára minden érdemed és minden hibád mellékesek. 
Az egyetlen fontos dolog a saját szeretete. 
Az a végtelen szeretet ami minden nap árad feléd és felém.

Azért választott ki, mert szeret, arra, hogy szeressen!

(Ömböli Dávid)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése