2023. október 3., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 Csak Jézust hirdetni!

"Mert nem magunkat hirdetjük, hanem az Úr Jézus Krisztust, magunkat pedig mint a ti szolgáitokat a Jézusért." Pál második levele a korinthusiakhoz 4:6

Voltál -e már fültanúja olyan vallásos beszélgetésnek, ahol a keresztény szerénység köntösébe bújtatva önmagát tömjénezte valaki? Lehet, hogy jókat mondott, de mégis az volt a lényege, hogy ő mennyire jól gondolja, csinálja és milyen frankón meg tudja mondani a dolgok állását.

Ismersz-e olyan valakit, aki egyre inkább hangot ad önmarcangoló, önvádoló keresztény hitének és csak az hangzik el szájából, hogy milyen semmirekellő , "sáskák" vagyunk Isten szemében?

Teljesen jó akarattal kérdezem, talán te is ebbe a két csoportba tartozol?

Azt érzékelem, egyre inkább több önreklámozó vagy önmarcangoló ember van és egyre kevesebb a helyes önértékeléssel bíró keresztény, Krisztusban megbékéltetve önmagával, a társaival és a világgal. 
Pedig a mai igénk, pontosan arra hív, hogy ne az önmagunk vélt vagy valós sérelmein, szemüvegén keresztül hirdessük az Igét és tegyünk bizonyságot, hanem egyedül Krisztust hirdessük, amilyennek ő mutatkozik be a Bibliában.

Itt az ideje, hogy helyet adjunk a vallásos tradícióink, szokásaink és sérelmeink szemüvege helyett az Isten Szentlelkének, aki a valós képet tudja nekünk adni, hogy az hirdessük és mutassuk be az embereknek. 
Akkor a hallgatóink is megismerhetik a valódi Jézust, mi pedig hűségesek leszünk feladatunkhoz.

Kívánom, hogy ma így oszd meg hitedet és tapasztalataidat másokkal!

(Csalami Renáta)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése