2023. október 3., kedd

💥Reggeli dicséret🌹Isten terve

💞Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.” 
Ézsaiás könyve 55.fejezet 8-9.vers

Mostanában gyakran elgondolkodok azon a kérdésen, hogy vajon Isten miként gondolkodhat egy-egy helyzetről az életemben? Miért engedte meg? Mit akar tanítani? Vajon jól vagy rosszul reagáltam? 
Ezek a kérdések lényegesek, bár azt is fontos megjegyeznem, hogy ha túl sokat rágódunk ezeken, akkor könnyen szorongóvá válhatunk és elveszíthetjük a fókuszt a lényegről.

A lényeg pedig nem a kérdéseken van és nem is válaszokon, hanem azon, ahogy Isten gondolkodik rólunk. Honnan tudhatom, hogy Ő hogyan gondolkodik rólam? 
„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. 
Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. 
Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. 
Megengedem majd, hogy megtaláljatok – így szól az Úr –, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül” (Jer.29,11-14). Talán az összes feltett kérdésre és az azokra adott válasz közül ez a legvilágosabb, a legtisztább és a legérthetőbb!

Isten terveinek egyik fontos mozgatórugója, hogy kiteljesedjünk küldetésünkben. 
Az Ő jövőképét olyan dolgok alkotják, amelyek a mi fejlődésünket, előre jutásunkat, reményteljes jövőnket segítik elő. A mi feladatunk csupán annyi, hogy közeledjünk az Úrhoz. 
Nem véletlen, hogy ezt kiemeli, mivel néha nehezen mehet a közeledés, hiszen túl sok dolog van, amely elválaszthat bennünket az Ő közelségétől. Isten mégis bátorít arra, hogy tegyünk felé egy lépést, hogy Ő aztán három lépést tehessen felénk.

Ha ma bármilyen kérdés nyomaszt a jövőddel kapcsolatban, akkor ez egy emlékeztető, hogy Isten tervei felülmúlják a te gondolataidat és sokkal jobbat tervez számodra, mint amit elgondolhatsz. Bízz Benne!

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése