2023. október 14., szombat

💥Reggeli dicséret🌹 A szeretet követe

💞Én majd elküldöm követemet, aki egyengeti előttem az utat. Hamar eljön templomába az Úr, aki után vágyódtok, a szövetség követe, akit kívántok. Jön már! – mondja a Seregek Ura.”
Malakiás könyve 3:1

Szeretetre teremtett minket, hogy megtapasztaljuk az Ő szeretetét, és tovább tudjuk adni a másik ember, a természet, önmagunk felé, hogy vissza tudjuk adni Felé, és kapcsolódhassunk Hozzá.

De ez az álom már az Édenben összetört, a szeretet helyett megtanultunk félni. 
Tőle, egymástól, önmagunktól, a minket körülvevő világtól, de Ő utánunk jött, bárhogy is menekültünk előle.

Utánunk jött kérdésekben, amikor Ábelt nem találta, utánunk jött oltalmazó bélyegben Káin homlokán. Utánunk jött esőcseppben, vízözönben, bárkában és szivárványban. 
Utánunk jött a bábeli zűrzavarban, lángoló és soha el nem porladó csipkebokorban. Kettéválasztott Vörös-tengerben, mennydörgő szózatokban és néma csendben.

Utánunk jött, ahogy elnyelt a cethal, ahogy nem pusztult el Ninive. 
A próféták szavában, a várakozásban, a betlehemi csillagos éjszakában, amikor a gyermek felsírt a jászolban. 
Utánunk jött öt kenyérrel és két hallal, ötezer jóllakott mosollyal, lecsendesült hullámokkal, magára maradt, vérverejtékes gyötrődéssel. Némán tűrt korbácsütésekkel, kereszttel, üres sírral, damaszkuszi úttal, pátmoszi vízióval.

Utánunk jött, mert szeret, és nem akar több félelmet. 
Azt szeretné, ha végre megismernénk, ha kilépnénk a fügebokraink mögül, és engednénk meglátni magunknak, hogy jó az Isten. 
Szeretné, ha örömmel várnánk a szemtől szembeni találkozást, amikor jön királyként, harsonaszóval, amikor feltámadnak azok, akiket elveszítettünk, amikor vége lesz minden rossznak, szenvedésnek, halálnak örökre. Amikor igazságot szolgáltat, eltörli a kizsákmányolást, a kenőpénzeket, a zsarnokságot és gyűlöletet. Amikor újjáteremt mindent, mert Ő még mindig és örökre szeret.

Ma lehetsz az, aki nem fél, hanem vár, mert megtapasztalta ezt a szeretetet. 
Ma lehetsz az, aki utat készít Neki a másik ember szívéhez. 
Ma lehetsz a szeretet követe.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése