2016. december 12., hétfő

Saját bizonyságom

Az Úr megkért osszam meg veletek, mit tett értünk!



Saját bizonyságom:

Felemás igában éltem, több mint tíz év várakozás és imádkozás után, kiment megtérni a párom is és be is merítkezett. De az alkoholizmusát nem tette le. Ellenállt, még a Pásztort is becsapta, aki mindennap elvitte Biblia tanulmányozásra! Nem volt szabadító szolgálaton és nem tért meg teljes szívvel az Úrhoz, nem adta át teljesen az életét az Úr kezébe! Egyik nap arra értem haza, hogy összepakolt és elhagyott minket és kirabolt teljesen, csak az adósságot hagyta hátra...mindent eladtunk amit csak tudtunk, a porszívótól a számítógép zsinórig bezárólag mindent!

Hittem, reméltem az Úrban és állandóan megvallottam, hogy nem vagyok átkozott, Jézus elhordta azt, ELVÉGEZTETETT, ezért ÁLDOTT vagyok!

Közben zsemlét számoltunk ki a pénzünkön, mert kenyérre már nem tellett!

Felmutattam és hálát adtam érte, hogy tudtam adni aznap a három gyerekemnek!

A csekkeket is felmutattam és megköszöntem, hogy van még villanyunk, igaz nagy mínusszal és gázunk is! Megvallottam, hogy hat bajból megszabadított az Úr és a hetedikben sem ér veszedelem! Elmentem és kértem részletfizetést rá. Kértem a hitelem miatt a bankban is haladékot.

Megköszöntem ingatlanközvetítőként a megbízásokból a kiadást-eladást, amit hittem, hogy meg is kapok!

A gyülekezet összegyűjtött nekünk 5000.-Ft-t, hogy addig kibírjuk!

A pásztorunk amikor végig ment a sorokon, nem tudva bajomat, odajött és mikrofonba meg kellett vallanom, hogy áldott vagyok!

Mikor beszéltem vele, azt mondta, hogy tűzben megpróbáltnak kell lennie a hitemnek és bizonyságul leszek majd másoknak!

Nem sokra rá, kaptam egy egyedi megbízást, egy hívő családtól, több lakás kiadását, eladását. Ebből több mint egy millió forint jött be, amiből betudtam fizetni az összes elmaradásomat!

Plusz a hitelemet nem szüntették meg és a kompenzálásánál elengedték a két év tartozásomat is!

Utána azonnal kaptunk egy lehetőséget ettől a családtól Németországba kijönni.

Majd az Úr adott egy részállást is és lakást is hozzá! Egy olyan főnöknőt küldött az Úr, aki mindent segített elintézni!

Itt is voltak akadályok, az ördög megakarta hiúsítani, hogy itt maradjunk, még ilyen nagy ellenállást sosem tapasztaltam! Fűtés-villany-víz-fürdőszoba nélküli, tatarozás alatti lakásban kellett lakunk egy hónapig. de az Úr azt az Igét adta, hogy ,,Én megszabadítalak téged és te dicsőítesz engem,,és így lett :)

Három bőrönddel és három matraccal, három tányérral, bögrével, egy kis grill sütővel és egy kikukázott kis hűtővel költöztünk be egy teljesen üres lakásba.

A három matracunk volt nappal a székünk-asztalunk volt, este pedig az ágyunk!
Nem volt egy szem bútorunk sem, a fürdőben mosogattam!!

Három nap alatt az Úr felbuzdított embereket a szomszédból és a munkahelyemen, akik berendezték az egész nappalit és amire szükségem volt a konyhában!

Fél év után, megnövelték a munkaidőmet is teljes időre, így egy éves részletre megtudtam venni az összes szekrénysort is!

Jó az Úr, végtelen az Ő kegyelme és irgalma!

De nekünk is hozzá kell tennünk a hitünket, imánkat, megvallásunkat és minden pillanatban meg kell maradnunk az Úrban! Egy percet sem kételkedni az úr Igéjében! 
Amit Ő megígér azt be is tartja! Ha lehajolt értünk és kiemelt a bűnből, akkor meg is tart bennünket! Ámen!

1 megjegyzés:

  1. Hát NAGY A TE, HITED Mónika ez Igen Rajtatok aztán Beteljesedett az az Ige hogy Sok Baja van az Igaznak de ISTEN VALAMENNYIBŐL KI,MENTI Nektek tehát meg,volt a Sok Baj is meg a Szabadulás is! Végül,is azt mondhatjuk Dicsőség, ISTENNEK!.

    VálaszTörlés