2018. január 6., szombat

GLORIA COPELAND- Isten dicséretére teremtve!

Mindenki, akiben lehelet van, dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat!
– Zsoltárok 150:6

Arra lettünk teremtve, hogy dicsérjük Istent.
Ezt sokan nem tudják. Amikor a gyülekezetben elkezdődik a dicséret, leülnek, mondván, „Nekem ez az éneklés és kiáltozás nem tetszik. Úgy tűnik, a dicséret nem az én műfajom.” De igen, az!

A Biblia szerint, ha lehelet van benned, akkor dicsérned kell az Urat. És ne próbáld letudni azzal, hogy azt mondod, „én a szívemben dicsérem az Urat”. Az nem elég. Az Ige szerint a dicséretnek a szádban is kell lennie (Zsoltárok 34:1)! A Zsoltárok 132:9 azt mondja, "kegyeltjeid kiáltsanak örömükben"[1]. Nem kiáltozhatsz és maradhatsz csendben egyszerre. Amikor először kezded igazán dicsérni Istent, talán furcsának fog tűnni, de ha nem adod fel, az életmódoddá válik. Miért? Mert a dicséret által megnyilvánul Isten dicsősége az életedben. Ahogy a Zsoltárok 89:15 mondja, Isten arcának világosságánál fogsz járni. Szellemi ébredés megy végbe a bensődben!

„De Gloria, ha elkezdem így dicsérni Istent, az emberek fanatikusnak fognak gondolni.”
Nem baj! Tudtad, hogy a történelem során minden szellemi ébredést olyan emberek indítottak, akiket a világ teljesen fanatikusnak gondolt? Isten másképp látja a dolgokat, mint a világ.

Tehát amikor félreteszed a gátlásaidat, és hagyod, hogy a Szent Szellem működjön rajtad keresztül, akkor furcsának, idegennek fogsz tűnni azok számára, akiknek idegenek Isten útjai… de az Úr csodálatosnak lát majd téged! Egyébként pedig ne csak arra gondolj, hogy a gyülekezetben dicséred Őt. Imádd Őt a saját imaéletedben és napközben is. Tanulj meg egy dicsérő és hálaadó attitűdöt[1] fenntartani. Ha a dicséret természetessé válik számodra a magánéletedben, akkor könnyen fogod Istent dicsérni a gyülekezetben is. Vágysz Isten jelenlétének erősödésére, szellemi ébredésre az életedben? Eleged van abból, hogy csak hallasz Isten erejének dicsőséges múltbeli megnyilvánulásairól? Akkor nyisd ki a szád, nyisd meg a szíved, és tedd, amire Isten teremtett. Dicsérd Őt!

Igei olvasmány:

Zsoltárok könyve 150. rész
1. Dicsérjétek az Urat! Dicsérjétek Istent az ő szent helyén; dicsérjétek őt az ő hatalmának boltozatán!
2. Dicsérjétek őt hősi tetteiért, dicsérjétek őt nagyságának gazdagsága szerint!
3. Dicsérjétek őt kürt-zengéssel; dicsérjétek őt hárfán és cziterán;
4. Dicsérjétek őt dobbal és tánczczal, dicsérjétek őt hegedűkkel és fuvolával;
5. Dicsérjétek őt hangos czimbalommal, dicsérjétek őt harsogó czimbalommal.
6. Minden lélek dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése