2018. január 8., hétfő

KENNETH COPELAND: Lépd át a hitvonalat!

,,És hitében erős lévén, [Ábrahám] nem tekintett az ő már elhalt testére, mintegy százesztendős lévén, sem Sárának elhalt méhére; az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek.,, – Róma 4:19-20


Az elmúlt évek során, amióta hitből élek, megtanultam valamit, ami még a legnehezebb helyzetekben is segít elfogadnom a választ az imáimra. Ezt a hitvonal átlépésének nevezem.

Ha szeretnéd, hogy Isten megtegye a „lehetetlent” az életedben, szükséged van erre. Szükséged van rá, amikor szilárdan akarsz állni a hitedben, mégis a körülményeid és Isten ígéretei között ingadozol – hol az egyiket, hol a másikat hiszed el. Ha átléped a hitvonalat, olyan leszel, mint a hívő Ábrahám. Tudod, Ábrahámnak is foglalkoznia kellett a fizikai tényekkel. Tudta, hogy természetes módon nem jöhet valóságba Isten ígérete. Mégis, az Ige szerint Ábrahám nem tekintett a testére. Más szóval, Ábrahám figyelmen kívül hagyta a látható bizonyságokat, és csak Isten ígéretét hitte el.

Valahol átlépte a hitvonalat!

Visszafordíthatatlan döntést hozott, hogy Isten Igéjével tart. Végérvényesen elkötelezte magát. Úgy döntött, hogy többé nem fordul vissza. És ha valamikor is látni akarjuk, hogy Isten megcselekszi a lehetetlent az életünkben, akkor ugyanezt kell tennünk!

Hogyan húzod meg ezt a hitvonalat?

Kezdd az Igével. Keresd Isten ígéreteit, és tudatosan hidd el, amit mondott, és amit mond most is az adott szükségedről. Elmélkedj azokon az ígéreteken, amíg hit ébred a szívedben. Majd húzd meg a hitvonalat. Húzd meg az elmédben és a szívedben. Húzd meg az imaszobád padlóján. Mondd ezt: „Isten előtt, minden jelenlévő angyal előtt, és az ördög orra előtt, átlépem a hitvonalat. Ettől a pillanattól kezdve úgy veszem, hogy ez a dolog elrendeződött. A mai naptól fogva Istennek adom a dicséretet és a dicsőséget Jézus nevében.”

Ettől a pillanattól kezdve úgy beszélj, hogy a csoda, amire vársz, megtörtént. Fordíts hátat a problémáknak, a kétségeknek, és fordulj Jézus felé. Isten meg fogja tenni a lehetetlent az életedben. Csak merd átlépni a hitvonalat!

Igei olvasmány: Róma 4:13-21

Rómabeliekhez írt levél 4. rész

13. Mert nem a törvény által adatott az ígéret Ábrahámnak, vagy az ő magvának, hogy e világnak örököse lesz, hanem a hitnek igazsága által.
14. Mert ha azok az örökösök, kik a törvényből valók, hiábavalóvá lett a hit, és haszontalanná az ígéret:
15. Mert a törvény haragot nemz: a hol pedig nincsen törvény, ott törvény ellen való cselekedet sincsen.
16. Azért hitből, hogy kegyelemből legyen; hogy erős legyen az ígéret az egész magnak; nemcsak a törvényből valónak, hanem az Ábrahám hitéből valónak is, a ki mindnyájunknak atyánk
17. (A mint meg van írva, hogy sok nép atyjává tettelek téged) az előtt, az Isten előtt, a kiben hitt, a ki a holtakat megeleveníti, és azokat, a melyek nincsenek, előszólítja mint meglevőket.
18. A ki reménység ellenére reménykedve hitte, hogy sok népnek atyjává lesz, a szerint, a mint megmondatott: Így lészen a te magod.
19. És hitében erős lévén, nem gondolt az ő már elhalt testére, mintegy százesztendős lévén, sem Sárának elhalt méhére;
20. Az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek,
21. És teljesen elhitte, hogy a mit ő ígért, meg is cselekedheti.
22. Azért is tulajdoníttaték néki igazságul.
23. De nemcsak ő érette iratott meg, hogy tulajdoníttaték néki igazságul,
24. Hanem mi érettünk is, a kiknek majd tulajdoníttatik, azoknak tudniillik, a kik hisznek Abban, a ki feltámasztotta a mi Urunkat a Jézust a halálból,
25. Ki a mi bűneinkért halálra adatott, és feltámasztatott a mi megigazulásunkért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése