2018. január 16., kedd

Örömteli mindennapok

Mai örömteli bátorítás :)


Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk. Aki hisz valamiben, az meg van győződve arról, hogy az a dolog valóságosan létezik, annak ellenére, hogy nem látja. -Zsidó 11,1-

Biztosan sokszor hallottad már a következő frázist: „Hiszem, ha látom!”
Általában így gondolkodik a világ. A világi gondolkodásmód azt mondja: „Ha nem érzem, és nem látom, akkor nem hiszek a csodában.” Isten viszont azt mondja: „Ha hiszed, mielőtt éreznéd és látnád, akkor a csoda meg fog történni.”

Az asszony hallotta, hogy Jézus milyen jóindulatú, kedves és szeretetteljes, és ez lángra lobbantotta a hitét. Hitte, hogy Jézus meg tudja, és meg is akarja őt gyógyítani.
Olyannyira meg volt győződve efelől (annak ellenére, hogy a testében a betegség még tejesen nyilvánvaló volt), hogy így szólt: „Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok.” (Márk5,28-29)
Megtapasztalta a gyógyulást mielőtt hitt volna? Nem, először hitt Jézus jóságában és erejében, majd a hite alapján cselekedett, végül pedig megtapasztalta a gyógyulást a testében.

Ugyanígy, Isten azt akarja, hogy higgy az irántad való jóságában és szeretetében.
Azt akarja, tudd, hogy Ő nagyon is hajlandó az érdekedben cselekedni, hogy megáldjon, és Krisztussal együtt hogyne ajándékozna neked mindent (Róma 8:32).
Azt akarja, hogy hit által kijelentsd, hogy Ő helyreállít, és legyen várakozásod is efelől.
Nem számít, milyen régóta áll fenn a probléma, vagy mit mondanak a szakértők, a szikra lángra lobban és megtörténik a gyógyulás, a helyreállás: meg fogod látni, amit hiszel!
Legyen örömteli napod:)

****************************************************

Mai örömteli bátorító :)

Figyeljétek meg az égi madarakat! Nem vetnek, nem aratnak, élelmet sem gyűjtenek magtárba — Mennyei Atyátok mégis táplálja őket. Ti azonban sokkal értékesebbek vagytok, mint a madarak!
Máté 6,26

Megfigyeltétek már a madarakat milyen vidáman röpködnek és akárhova szállnak le,van mit csipegetniük,ott van az ellátásuk ,nem éheznek ,úgy tűnik örömben vannak .
A Mennyei Atya gondoskodik róluk ,akkor rólad hogyne gondoskodna?
Azt mondja ,,Ne aggódj a holnap miatt!,,Ő ott lesz holnap is,hanem keresd Őt ,az Ő igazságát, akaratát ,vezetését és ott lesz a te ellátásod .
Amikor a saját bajunkat nagyobbnak látjuk, mint Isten képességét és szándékát arra, hogy megoldást hozzon, akkor nincs hitünk és nem bízunk Őbenne.
Legyen hited Istenben!

Legyen örömteli napod :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése