2018. január 9., kedd

KENNETH COPELAND: Nem az agyagedények idejét éljük!

,,Egy nagy házban pedig nemcsak arany és ezüst edények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók,,. – 2 Timótheus 2:20

Nagy dolgokra rendelt téged Isten a királyságában?

Ha felteszed ezt a kérdést, a legtöbb hívő alázatosan biztosít a felől, hogy őt bizony nem erre rendelte Isten. „Tudod, nem mindannyian lehetünk aranyedények,” mondják. „Ahogy a Biblia is mondja, vannak, akiket Isten agyagedénynek hívott el.” Dicsőség Istennek, a Bibliában nem találunk ilyet!

Természetesen vannak arany- és agyagedények is a királyságban, de mi döntjük el – nem pedig Isten –, hogy mi melyik csoportba tartozunk. A 2Timótheus 2:21 azt mondja, hogy „valaki magát ezektől [amelyek tisztátalanok és alantasak] tisztán tartja – aki elkülönül a szennyező és romlásba döntő hatásoktól –, tiszteletreméltó és nemes célokra való, elkülönített edény lesz, megszentelt, és hasznos a gazdának, bármilyen jó cselekedetre alkalmas és kész” (az Amplified Bible alapján).

Arany- vagy agyagedény? – te választasz!

Akkor miért dönt oly sok hívő az alantas munkák mellett Isten királyságában? Miért elégednek meg azzal, hogy agyagedények maradnak? Mert hiányzik belőlük valami, ami minden aranyedénynek meg kell, hogy legyen: nem odaszántak. Nem hozták meg azt a minőségi döntést, hogy elkülönítik magukat a szennyező hatásoktól. Nem akartak elfordulni a világ útjaitól, és nem akarták Istennel átlépni azt a pontot, ahonnan már nincsen visszaút. Barátom, Isten izgalmas dolgokat végez a földön ma. Jeleket és csodákat tesz, utat készít Jézus visszajövetelének. Rendkívül izgalmas időket élünk, de semmiképpen sem az agyagedények idejét! Tehát, ha még nem szántad magad oda az Úrnak, és még nem vagy aranyedény, ismerd be. Utána szánj időt arra, hogy Isten elé menj, tanulmányozd az Igét, és hozd összhangba az akaratodat az Övével. Engedd, hogy a Szent Szellem foglalkozzon veled, amíg készségesen magad mögött tudod hagyni a világ dolgait, és a magasabb utakat választod – Isten útjait.

Tedd meg most! Kései órában vagyunk. Isten dicsősége egy utolsó nagy hullámban kiárad a földre. És nem agyagedényekből szivárog ki. Az aranyedényeken keresztül árad – és Isten pontosan erre hívott el téged.

Igei olvasmány: 2Timótheus 2:15-26

15. Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.
16. A szentségtelen üres lármákat pedig kerüld, mert mind nagyobb istentelenségre növekednek.
17. És az ő beszédök mint a rákfekély terjed; közülök való Himenéus és Filétus.
18. A kik az igazság mellől eltévelyedtek, azt mondván, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyeknek a hitét.
19. Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, a ki Krisztus nevét vallja.
20. Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók.
21. Ha tehát valaki magát ezektől tisztán tartja, tisztességre való edény lesz, megszentelt, és hasznos a gazdának, minden jó cselekedetre alkalmas.
22. Az ifjúkori kivánságokat pedig kerüld; hanem kövessed az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetembe, a kik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.
23. A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.
24. Az Úr szolgájának pedig nem kell torzsalkodni, hanem legyen mindenkihez nyájas, tanításra alkalmas, türelmes.
25. A ki szelíden fenyíti az ellenszegülőket; ha talán adna nékik az Isten megtérést az igazság megismerésére,
26. És felocsudnának az ördög tőréből, foglyokká tétetvén az Úr szolgája által az Isten akaratára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése