2018. január 7., vasárnap

Köszöntünk Szent Szellem!: JÓ LÉLEK, ROSSZ HELYSZÍN

"Két férfiú azonban elmaradt a táborban; egyiknek neve Eldád, a másiknak neve Médád, és ezeken is megnyugodott a Lélek/Szellem; mert azok is az összeírottak közül valók, de nem mentek el a sátorhoz, és mégis prófétáltak a táborban." (Mózes negyedik könyve 11:26)


Megfigyelted már, mennyire megrettennek egyes keresztények, amikor arról hallanak híreket, hogyan töltetett ki a Szentlélek/Szent Szellem, és miként használt fel embereket más gyülekezetekben vagy felekezetekben? - Krisztus tanítványai ugyanezzel a feszültséggel küzdöttek meg, de Tanítójuk fontos dolgokat mondott nekik válaszában: 
"Mester, láttunk valakit, aki a Te neveddel ördögöket űz, aki nem követ minket; és eltiltottuk őt, mivelhogy nem követ minket. Jézus pedig mondta: 
Ne tiltsátok el őt; mert senki sincs, aki csodát tesz az én nevemben, és mindjárt gonoszul szólhatna felőlem. Mert aki nincs ellenünk, mellettünk van." (Márk evangéliuma 9:38-40)

Amikor az adventisták egyik úttörője, a tizenéves Ellen Harmon megkapta a prófétaság ajándékát, más egyházi csoportok érett keresztényei Sátán munkájaként ítélték el őt ezért. Ellennel kapcsolatosan Joseph Bates, a nyugalmazott hajóskapitány, aki akkoriban aktív lelkészként dolgozott, egészen más következtetésre jutott, mint egykor Józsué, az ősi izraeliták vezetősegédje. Bates testvér így szólt: 
"Én most teljes bizonyossággal állítom: hiszem, hogy ez Isten munkája, ami szétszóródott gyermekei vigasztalására és erősítésére szolgál."
Így hangzik Pál tanácsa: "A prófétálást meg ne vessétek [függetlenül attól, helyileg hol végzi ezt a Szentlélek/Szent Szellem - tehetnénk hozzá], mindent megpróbáljatok; ami jó, azt megtartsátok! (IThessz 5:20-21)

Imádság a mai napra:
"Uram, Te nem mindig előzetes elképzeléseim alapján cselekszel, és én örülök ennek! Kérlek, ne engedd, hogy megrémüljek, ha Szentlelked/Szellemed más helyeken, más emberekben munkálkodik. Nyitott vagyok arra, hogy Lelked/Szellemd engem is használjon, annak bármilyen módja mellett is döntesz!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése