2017. augusztus 29., kedd

Az én életem ma: TANÁCSADÓM ÉS VEZETŐM

A Biblia az életemben 

„Tanácsoddal igazgatsz (vezérelsz) engem, azután dicsőségbe fogadsz be engem.” (73. zsoltár 24)



A bizonyságot, amelyre szükségünk van, a Bibliánkban találhatjuk meg. Isten Igéje a legfőbb tanácsadónk, mert mindent megmutat nekünk, vezetve bennünket a korszakokon át, és bizonyságot téve az igazság változhatatlanságáról. A Biblia védelmi eszközei, amelyek megfeleltek a különleges idők szükségleteinek, nem avultak el. A Szentírás régi korokból származó részei sem veszítették el az érvényességüket. Isten népének teljes történetét tanulmányoznunk kell, hogy feljegyzett tapasztalataikból áldást nyerhessünk.

Az emberek gyakran megszegik szavukat, és méltatlanná válnak a bizalmunkra, de Isten nem változik meg. Az Ő szava örökre megmarad.
Add meg az Igének a tiszteletre méltó helyet otthonodban! Tekintsd tanácsadódnak minden nehézségben, és tedd életed zsinórmértékévé, minden szokásod mércéjévé! Senki sem érhet el valódi sikert a családi életében, ha nem támaszkodik Isten igazságára, az igaz bölcsességre.

Szükségünk van egy vezetőre a nehézségek közepette, amiképpen a tengerészeknek is szükségük van kormányosra a zátonyok és sziklák között.

A tengerész, akinek van térképe és iránytűje, s mégsem használja azokat, felelős ezért, hiszen veszélyezteti a hajóján utazók életét, és hanyagsága miatt a hajó elveszhet. Nekünk is van egy iránytűnk, egy vezetőnk: Isten Igéje – világos utasításokat kaptunk, hogy merre menjünk, ezért menthetetlenek vagyunk, ha eltévesztjük a menny felé vezető utat.

A Biblia a jellem tökéletes mércéjét állítja elénk, és csalhatatlan vezetőnk minden körülmények között, egészen az életutunk végéig.
(The Signs of the Times, 1906. március 21.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése