2017. augusztus 22., kedd

REINHARD BONNKE: „Aki engem látott, látta az Atyát”

Jézus azt mondta: „Aki engem látott, látta az Atyát” (János 14:9)



Ha az Atya olyan mint Jézus, akkor Isten csodálatosabb, mint azt bárki valaha gondolta vagy feltételezte volna! Már Izrael is csodálatos ismerettel rendelkezett Róla, Jézus viszont ezt az ismeretet a végtelen égig emelte!
Ismerjük Isten neveit, például Jahve-Jíre (az Úr gondoskodik), azonban JÉZUS neve fölötte áll minden más névnek, mivel magába foglalja mindazokat! (ApCsel 4:10-12). Jézus mindaz, amit az ószövetségi Jahve nevek kijelentenek Istenről.

A Zsidók 1:3 azt állítja, hogy Ő „Isten lényének képmása”. Az egyik fordításban ez úgy szól, hogy „Isten valóságának megjelenítése”, vagy „Isten dicsőségének a kisugárzása”, Ha tehát Isten olyan mint Jézus, akkor a Mindenhatót nem úgy kell elképzelni, mint valami érzéketlen Valakit egy távoli felhőn. Amikor a dolgok rosszra fordultak idelenn, Isten nem tudott nyugodtan ülni a Trónján. Muszáj volt eljönnie, muszáj volt valamit tennie. Jézus valójában a cselekvő Isten, mint ahogy a Szent Szellem is az.

Amikor István, az első keresztény mártír felemelte a szemét, látta Jézust állni az Isten jobbján (ApCsel 7:56). Állt, nem pedig ült. Ez a Jézus van veled most. Áldjon az Úr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése