2017. augusztus 21., hétfő

Kenneth E. Hagin: Tanács a bensőnkben!

,,Mély víz a férfiúnak elméjében [„az ember szívében” – King James] a tanács; mindazáltal a bölcs ember kimeríti azt.,, – PÉLDABESZÉDEK 20,5.

Bár Isten valóban vezet látomásokon és más természetfeletti megnyilvánulásokon keresztül is, én mégis arra intenélek: ne törekedj arra, hogy látomásaid legyenek
Ne keress látomásokat vagy hasonló megtapasztalásokat. Miért? Mert esetleg túl jutsz az Igén, oda, ahol az ördög be tud csapni téged. (lásd 2Kor. 11,14) 
Néha jobban szeretnénk, ha kapnánk egy közvetlenebb útmutató szót. De nem mindig kapjuk meg. Mégse próbálj magad előállítani valami ilyesmit, ha ez nem történik meg. A Biblia sehol sem mondja azt, hogy a hívők keresték volna ezeket a megtapasztalásokat vagy, hogy ezek akkor jöttek volna, amikor törekedtek rájuk. A látomások egyszerűen megtörténtek, anélkül, hogy az emberek keresték volna. Elégedj meg azzal, hogy mindig rendelkezésedre áll a belső bizonyosság. Elégedj meg azzal, hogy követheted ezt a bizonyosságot. 

Viszont tanítsd, képezd és fejleszd a szellemedet addig a pontig, amikor ez a bizonyosság mindjobban valóságossá válik a számodra. Aztán, ha Isten jónak látja és ad neked természetfeletti látogatásokat és megnyilvánulásokat, akkor köszönd meg Neki.

Megvallás: Én tanítani, képezni és fejleszteni fogom a szellememet, hogy a belső bizonyosság mindjobban valóságos legyen nekem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése