2017. augusztus 28., hétfő

Napi Áhítat-Az értünk esedező Jézus

Hét témája: Mindenki munkálkodik

Olvasmány: Róm 8,31–34

Krisztussal testvérek vagyunk. A Lélek a kapocs köztünk. Érzed ezt a közelséget?
31.„Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 32.Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? 33.Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. 34.Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk?]”
Magyarázat

Minél közelebb kerülünk utolsó napunkhoz, annál többet tudunk meg Krisztusról, ideális esetben. Sajnos vannak az életünkben eltávolodások is, de a keresztény ember akkor él Isten törvényeinek megfelelően, ha összességében mégis egyre közeledik Krisztusához. Az Isten Fiának irántunk tanúsított szeretete pedig felfoghatatlan, alaptalan, érdemünkön kívül eső, érthetetlen és mindezért alázatra késztető. 
Pál apostol egyetlen mondatban ír Krisztus hozzánk hajló szeretetének négyféle csodájáról is. 
Először úgy ismerjük meg őt, az Isten Fiát, mint aki meghalt értünk, eltörölve ezzel bűneink adóslevelét. Elég erőteljes indítás ez a szeretetkifejezésben.
Majd láthatjuk úgy, mint feltámadottat, aki megszerezte nekünk a halál utáni örök élet lehetőségét. S miközben barátainak nevez bennünket, az elképzelhető legnagyobb méltóságot és megtiszteltetést fogadja el: az Isten jobbján foglal helyet.
És a megmentésünkre létrehozott terv maradéktalan teljesítése után sem válik közömbössé irántunk. Ott, Isten jobbján mellettünk érvel, értünk könyörög, akik az ő hatalmas áldozatát elfogadva és ajándék örök életünk birtokában is csak bukdácsolunk a mennyország felé vezető úton. Mivel bizonyítsa még, hogy mennyire szeret?
(Szommer Hajnalka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése