2017. augusztus 20., vasárnap

Gloria Copeland: Belülről kifelé!


,,Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk dicsőségről dicsőségre, az Úrnak Szellemétől.,, (2Korinthus 3,18)

Gondoltál-e már arra, hogy az ember Isten egyetlen olyan teremtménye, akinek ruhát kell hordania? Minden más teremtmény a saját "ruháját" hordja. Egyiknek bunda, másiknak toll, pikkely vagy irha borítja a testét. Ezeket maguk növesztik belülről kifelé.
Nem sokan foglalkoznak vele, de kezdetben az ember is így öltözködött. Isten képére teremtetett, és ha megnézed az Ezékiel 8,2-t, látni fogod, hogy Isten "derekának alakjától fogva lefelé tűz volt, és derekától fogva fölfelé mint a fényesség, mint az izzó érc." Ez a tűz az Ő dicsősége, ami a lényéből belülről sugárzott ki. 
Teremtésekor az ember is ilyen volt. Isten dicsősége borította be, ami a bensőjéből sugárzott ki. Ezért egészen addig nem zavarta, hogy meztelen, amíg bűnt nem követett el, és ez a dicsőség el nem távozott tőle. Tragikus nap volt, amikor az ember elvesztette a dicsőség "ruháját".

De szeretném tudtodra adni, hogy nem veszett el örökre. Isten Igéje szerint visszaszerezhetjük. Amikor a hitedet Jézus vérébe helyezted, és újjászülettél, Isten dicsősége újra a bensődbe költözött. Lehet, hogy most nagyon el van rejtve, de hidd el, ott van! A
Biblia azt is mondja, hogy amint szemléljük az Úr arcát az Ige tanulmányozása és a Vele való közösség által, amint megújítjuk az elménket, és megértjük, kik vagyunk a Krisztusban, úgy kívül is elváltozunk az Ő képére. 

Ahogy megtanulod meghallani az Ő hangját, és engedelmeskedni neki, úgy fogod tükrözni kívülről is a benned lévő dicsőséget. Lépésről lépésre a benső lényed megnyilvánul kívül is!

Reggelenként ahelyett, hogy a ruhásszekrényedet vizsgálnád, tölts egy kis időt azzal, hogy Jézust és az Ő Igéjét "szemléled". Engedd, hogy a jelenléte dicsőségbe öltöztessen téged.
Ha az Ő dicsősége ragyog rajtad, bármit viselsz is, nagyon jól fogsz kinézni! Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése