2017. augusztus 23., szerda

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: Számít, Mi Az Amit Látsz

,,Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg őt.,, (1 János 3:1).


A nyitó igevers a "Lássátok" szóval kezdődik, ami tulajdonképpen azt jelenti, "Ímé!" vagyis "nézd!" Ugyan ez a szó van használva a 2 Korinthus 5:17 -ben, mely így szól, “Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.”

Most, hogy Krisztusban vagy, látnod kell, hogy minden újjá lett. Ha nem ez az amit látsz,az azt jelenti, hogy rossz dologra nézel. Már nem a te régi, gyenge, betegeskedő, szegény küszködő énedet kell látnod, az a személy már nem létezik többé. Teljesen másképp kell látnod önmagad ezentúl. Az "ímé" szó hasonlít egy héber szóhoz az Ószövetségben, “chazah.” Azt jelenti, szellemi szemszögből látni, a Szent Szellem szemével látni. Ő azt akarja, hogy lásd: igaz, virágzó és stabil vagy. Lásd, hogy Isten kiárasztotta rád szeretetét, és elfogadott téged. Lásd, hogy legyőzte érted a világot, és békét adott neked. Azt mondta a János 14:27 -ben, “Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!”

Nem csoda, hogy a Filippi 4:6-7-ben Pál apostol azt írja a Szent Szellem által, "Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” Ő már eleve dicsőségessé tette az életed; láss és járj annak fényében, aki Őbenne vagy, és mindannak fényében amit adott neked és tett érted.

Isten Igéje Igaz Világosság; melynek fénye alatt láthatod, hogy te Isten legjobbja vagy, az Ő dicsőségének kisugárzása és Igazságának kifejeződése. Lásd, hogy Ő veled van mindenütt ahová mész, hogy szeressen, vezessen, és irányítson téged győzelemben az életen át.

Megvallás
Isten dicsősége van az életemen, Ő merésszé és bátorrá tett engem; kiválóvá tett engem mindenben! Az Ige és a Szent Szellem által mindig győztes vagyok. Örvendezek, mert Krisztus az én üdvösségem, teljességem, megőrzőm, támaszom, és győzedelmem. Áldott legyen az Isten!

További tanulmányok:

1 Mózes 15:5-6;
És kivivé őt, és monda: Tekints fel az égre, és számláld meg a csillagokat, ha azokat megszámlálhatod; - és monda nékie: Igy lészen a te magod. És hitt az Úrnak és tulajdoníttaték az őnéki igazságul.

2 Korinthus 4:17-18
Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nékünk; Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

1 éves Biblia olvasási terv: Lukács 17:1-19; 1 Sámuel 3-7;
2 éves Biblia olvasási terv: Márk 3:8-19; 3 Mózes 18;

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre ...

Szeretettel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése