2017. augusztus 26., szombat

Reinhard Bonnke: A világ kritikus állapotban van!


A világ kritikus állapotban van; minden változásért kiált. Ezt a változást egyedül a Messiás tudja elhozni, miközben az ördög folyton azon mesterkedik, hogy ezt a nyilvánvaló tényt elrejtse a szemünk elől.

Már a Messiás születésekor kudarcot vallott gyilkos szándéka (Máté 2, 16-18), és később, Jézus feltámadása után csak az maradt számára, hogy az evangélium prédikálását akadályozza. Az első századokban ezt főként üldöztetéssel és hamis tanítások elhintésével próbálta elérni, az évszázadok során azonban tekintélyes fegyvertárat épített ki magának. Egyik körmönfont fegyvere, hogy megváltoztatja feladataink fontossági sorrendjét. Sátánt nem izgatja, ha bármilyen keményen is munkálkodunk a gyülekezetben, mindaddig, amíg aktivitásunk elvon bennünket attól, hogy gonosz birodalmában pusztítást vigyünk végbe az evangélium hirdetésével. Legyetek óvatosak! Elvégezhettek teológiát, aktív tagjai lehettek a gyülekezeteteknek, sőt prédikálhattok is mindenféléről és ápolhatjátok a lelketeket úgy, hogy közben egy tapodtat sem jutottatok közelebb Jézus missziós parancsának betöltésében, ami úgy szól: "Menjetek el és hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek!" (Máté 28,19). Ne hagyjátok magatokat rászedni! 

A megcsalatás posványában taposunk, amikor megengedjük, hogy "hasznos" tevékenységek kiszorítsák egyetlen sürgető feladatunkat: az üdvösség evangéliumának terjesztését. Jézus meghalt, hogy megváltson minket. Milyen sürgető üzenet ez a mai világ számára! Hadd mondjam el, mire fordítja Jézus az idejét és energiáját: a lelkek megmentésére. Mint ahogyan az orvos gyógyít és az ács ácsol, Jézus, a Megváltó megvált. Ezért adta az életét. A megváltás az öröme és a munkája. 
Az Istennel való közösség nem csupán annyi, hogy csukott szemmel elmélkedem Istenről és az ő fenségéről. Istennel közösségben lenni együttlétet, sőt együtt járást jelent. Együtt Jézussal. 

Hogyan követhetjük Jézust? Úgy, hogy oda megyünk, ahova Ő ment. Hova ment? Csak a hívők közé? Nem, Jézus bement az elveszettek közé, az elhagyatottak, a bűnösök, a kétségbeesettek, az éhezők és az élet-halál harcukat vívók közé. Ha úgy szeretünk, ahogy Ő szeretett, akkor azt tesszük, amit Ő tett, és úgy szeretjük az embereket, ahogy Ő szerette. 

"Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse az elveszetteket, és megmentse őket." (Lukács 19,10) Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése