2017. augusztus 5., szombat

Reggeli gyöngyszemek: Az önfejű akaratosságból megszentelt akarat lesz

„Ne látszatra, mint akik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, lélekből cselekedjétek Isten akaratát,” (Ef 6:6)


Senki se mondja ezt: „Nem tudom legyőzni jellemhibáimat”, mert aki így dönt, annak nem lehet örök élete. A lehetetlenség csupán akaratunkból származik. Ha nem akarunk, ezzel azt alapozzuk meg, hogy nem is tudunk.

Az igazi probléma a megszenteletlen szív romlottsága és az arra való készség hiánya, hogy Isten akaratának alárendeljük magunkat. Amikor szívedben megszületik a határozott döntés, hogy győzz, akkor magadévá teszed a győzelem lelkületét, a kívánatos jellemtulajdonságokat fogod ápolni, és a küzdelmet állhatatos, kitartó erőfeszítéssel harcolod végig. Szüntelen éberséggel őrködsz jellemhibáid felett és arra törekszel, hogy a kis dolgokban helyesen cselekedj. A győzelem olyan mértékben lesz egyre könnyebb, amilyen mértékben a szív megszentelődik Krisztus kegyelme által.

Micsoda munkát végezhetnénk el mindnyájan egyénenként, ha makacs, büszke akaratunk teljesen feloldódna Isten akaratában és lelkünk felemelkedne a földiesség szintjéről a magasabb, tisztább atmoszférába!

A makacsság és büszkeség gonosz dolgok, melyek az angyalokat démonokká változtatták, és bezárták előttük a menny kapuját.

Érzelmeidet, indulataidat nem vagy képes úgy fegyelmezni, ahogyan kívánnád, de akaratodat uralhatod, és teljes változást hozhatsz életedbe. Ha akaratodat Krisztusnak rendeled alá, életed Krisztussal Istenben rejtőzik el, s egyesül azzal a hatalommal, amely felette áll minden fejedelemségnek és minden hatalomnak. Istentől nyersz erőt, amely szorosan összekapcsol az Ő erejével, s új világosságot nyersz, az élő hit világosságát…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése