2021. november 7., vasárnap

💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Tudjátok meg, testvéreim, hogy atyáink mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan a tengeren mentek át, és mindnyájan megkeresztelkedtek Mózesre a felhőben és a tengerben. 
Mindnyájan ugyanazt a lelki eledelt ették, és mindnyájan ugyanazt a lelki italt itták, mert a lelki kősziklából ittak, amely velük ment. Az a kőszikla pedig Krisztus volt. 
De többségükben nem lelte kedvét az Isten, úgyhogy elhullottak a pusztában. 
Mindez példává lett a számunkra, hogy ne kívánjunk gonosz dolgokat, amint ők kívántak. 
Bálványimádók se legyetek, mint közülük némelyek, amint meg van írva: „Leült a nép enni és inni, majd mulatozni kezdtek.” 
De ne is paráználkodjunk, mint ahogy közülük némelyek paráználkodtak, és elestek egyetlen napon huszonháromezren. 
Krisztust se kísértsük, ahogyan közülük némelyek kísértették, és elpusztultak a kígyóktól. 
De ne is zúgolódjatok, mint ahogyan közülük némelyek zúgolódtak, és elveszítette őket a pusztító angyal. Mindez pedig példaképpen történt velük, és figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk. Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék! 
Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.”‭‭
1Korinthus‬ ‭10:1-13‬ ‭


💥Van Erőm💥

Hívni, de nem akárkit. Hívni, de nem csak egy embert. Hívni, valakit, aki a világ Teremtője.
Ezt az igét olvasva elgondolkodtam azon, hogy naponta hányszor veszem fel a telefont, hogy egy személyt felhívjak. Sajnos, a szám lényeges eltér attól, ahányszor hívom segítségül hívom Istent.
Ma reggel egy történettel szeretnélek bátorítani: Egy férfi elhatározta, hogy nagy dolgot szeretne megvalósítani. Azonnal nekifogott a munkának, kutatott, telefonált, olvasott. 
Azt gondolta, hogy minden sikerülni fog, hisz jó úton halad. Egyik pillanatban észrevette, hogy egy lényeges engedély hiányzik, amit csak a fővárosban lehet megszerezni, egy nagyon befolyásos cégnél. Természetesen a férfi kérését azonnal visszautasították. A férfi elkeseredve, csüggedve elment az édesanyjához, aki ezt mondta neki: Fiam, biztos vagyok abban, hogy nagyon jól végezted a feladataidat, de imádkoztál a munkádért, hogy sikeres legyél? Segítségül hívtad Istent?
Merjük Rá bízni az életünket, betegséget, nehézséget, lelki problémákat, mert biztos kezekben vagyunk. Ő akkor is erőt tud adni számunkra, amikor emberileg azt mondjuk, hogy fel kell adnunk. 
Akkor is meg tud gyógyítani, amikor az orvosok lemondanak rólunk. Sőt, ha kell, akkor is segít cipelni a terheinket, amikor mi már nem lennénk képesek rá, ezért egyedül hordozza csendesen mellettünk.
Ezentúl, ha segítségre van szükséged, merj Hozzá fordulni, mert bátran mondhatom, hogy nem késlekedik. Lehet, mi nem fogunk mindent megérteni, hogy mi miért történik, de tudnunk kell, hogy Isten jót tartogat a számunkra, és nem fog adni annál nehezebb terhet, mint amit elbírunk.
Ezért a hatalmas ajándékokért legyen áldott az Ő Szent Neve.
Segít, ha szükség van Rá, és erőt ad, ha az emberi erőnk elfogy.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése