2023. január 7., szombat

💥Egy Csoda Minden Nap💥 Második szokás

MIRE GONDOLSZ AZ ÉBREDÉSTŐL KEZDVE?

Üdvözöllek Testvérem,

Hadd kívánjak ma neked mindenekelőtt egy kitűnő évet, Urunk, Jézus Krisztus tekintete alatt! Bővelkedjél ebben az évben Jézus jelenlétében és áldásában!

Az új esztendő ezen első napján mi volt az első gondolatod az ébredéskor? Békés és megnyugtató volt-e, vagy ellenkezőleg, már a következőkön járt az eszed:

A problémán, ami folyton gyötör?
Az anyagi nehézségeken?
Az előtted álló takarításon?
A bevásárláson, amit még be kell fejezned?
A közösségi hálózaton?
Mindazon, ami a terhedre lesz az új évben? stb.

Testvérem, szeretném hát, hogy megfigyeld egy pillanatra a gondolataidat, ezeket az első gondolatokat. És ha Isten felé fordulnál, hogy ezt a kérést intézd hozzá, mint tette azt Dávid király?
 „Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem!” (Zsoltárok 51,12)

Néha nyomaszthatnak a felelősségek a munkaügyek és a családi élet terén. 
Ha pedig még önkéntes is vagy a templomodban vagy egy egyesületben, az még növelheti is a feszültséget és/vagy a fáradtságot. Pedig munkád, családod, vagy szolgálatod Isten megannyi ajándéka és örömmel kellene, hogy eltöltsenek. Isten áldásai ezek, hogy elősegítsék kibontakozásodat.

Testvérem, hadd adjak hát neked egy egyszerű tanácsot: Gondosan válogasd meg a gondolataidat, börtönözd be őket, hogy Jézus Krisztusnak engedelmeskedjenek (Lásd 2 Korinthus 10,5)! 
Így hálatelt gondolatoknak adhatsz majd helyet, és lelkedet olyan gondolatok töltik majd el lassacskán, amelyek jót tesznek és mindenekelőtt Isten felé irányulnak. 
Testvérem, arra bátorítalak, vedd fel ezt a reggeli szokást: Ügyelj arra, hogy mire gondolsz, és utasítsd vissza azokat a gondolatokat, amelyek elronthatnák az ébredésedet és a napodat!

Akarsz-e most imádkozni velem? „Uram Jézus, vágyom arra, hogy felvegyem ezt az új szokást, hogy az ébredéstől kezdve rád összpontosítsam gondolataimat, ne pedig a teendőimre és a gondjaimra. 
Tisztítsd meg gondolataimat és szívemet, hogy reggeltől kezdve meghallhassam hangodat és megtapasztalhassam jelenlétedet! Jézus Nevében. Ámen.”

Erősítsen meg az Úr…! Boldog új évet!

Köszönöm, hogy vagy!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése