2023. január 2., hétfő

💥Van Erőm💥

Döbbenve szemlélnénk, ha egy reggelen, a hely, ahol lakunk hatalmas plakátokkal lenne teletűzdelve a következő kijelentéssel: Krisztus története. Ebben a történetben azonban figyelnünk kell a szereplőkre. Keresztelő János volt az Úr Jézus Krisztus hírnöke, első számú tanúja.Feltevődik a kérdés:
Mennyi időt kellett várni Isten ígérete és annak beteljesülése között?
Ézsaiás próféta kimondja ezeket a szavakat: „Íme, elküldöm az én követemet, aki elkészíti a te utadat” – majd kb. 700 év múlva Keresztelő János az eljövendő Messiásról prédikál. 
Az evangéliumok alapján biztos vagyok abban, hogy János hűségesen elvégezte azt a csodás feladatot, amivel az Atya megbízta.

Kedves Testvérem! Biztos vagyok abban, hogy szerető Atyád csodás feladattal bízott meg téged is. 
Igazán nagyszerű képességgel ajándékozott meg arra nézve, hogy hírnök legyél „Isten kinyilvánított szeretetének” történetében. 
S ezeket olvasva tudatosítanunk kell önmagunkban azt, hogy valamilyen formában útkészítők vagyunk: szülők, akik gyermekük jövőjét készítik elő; tanítók, akik a jövő nemzedéket segítik az előrehaladásban; Isten gyermekei, akik az Atya szeretetének a megismertetéséhez járulnak hozzá.

Ezeket tudva az újévi kívánságom a következő: A világ történelmének az utolsó napján, boldogan, teli torokkal tudjam elmondani azt a csodás bizonyságtételt, amelyet János apostol egyszerűen így fogalmazott meg „Jöjj el, Uram Jézus!” (
Jel 22,20)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése