2016. november 24., csütörtök

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Te magad ismerd Isten Igéjét

Igyekezzél (Tanulj KJV), hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, aki
szégyent nem vall, aki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét
(2 Timóteus 2:15)

A 2 Timóteus 3:16-ban azt olvashatjuk, hogy a teljes írás Istentől ihletett, ami azt jelenti, hogy ha tanulmányozod a Bibliát, akkor először alá kell rendelned magad a Szent Szellem vezetésének.
Nem tanulmányozhatod úgy a Bibliát, mint ahogyan egy tudományos folyóiratot, vagy tankönyvet tanulmányozol.
Amikor tanulmányozod Isten Igéjét, akkor meg kell nézned az utalásokat, és a Szent Szellemre kell támaszkodnod megértésért.

A Szellem szolgálatának része az életedben, hogy kijelenti Neked Isten Igéjét. Ő belátást biztosít számodra a Királyság titkaiba. Tanítja Isten Igéjét. Nagyon fontos ezért, hogy a Szent Szellemre támaszkodj, és megerősítsd, hogy Ő veled van, hogy tanítson és felfedje számodra az Igét, amint tanulmányozod azt.

Továbbá, bizonyosodj meg róla, hogy egy jó magyarázatos Bibliád van. Nem mindegyik Biblia ilyen. A tanulmányozó Biblia referenciákat, magyarázatokat, tartalmaz. Különböző fogalmakat, szavakat, kifejezéseket vagy mondatokat találhatsz benne, melyek utalnak a Biblia különböző részeire.
A Realitás Rapszódiája Tanulmányozó Bibliában például találhatsz referenciákat, inspiráló
olvasmányokkal együtt, melyek segítik az Ige tanulmányozását és megértését.
Ha meg szeretnéd angol nyelven meg rendelni, látogass el a honlapunkra:
www.rhapsodyofrealitiesbibles.com.

Amíg nem ismered meg saját magad az Igét, áldozattá válsz az életben.
A Hóseás 4:6-ban Isten nem azt mondja, hogy: Elvész az én népem, mert nem imádkozik eleget, nem jár gyülekezetbe eleget, vagy mindig a helytelen dolgot cselekszi. Nem!

Ehelyett ezt mondja: “Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való…” Itt nem tudományos, vagy történelmi ismeretekről van szó. Isten az Ő Igéjének az ismeretére utal.

Fontos, hogy alkalmazd Isten Igéjét az életedben. Ahhoz azonban, hogy alkalmazni tudd, ismerned kell azt. Ezért akarja Isten, hogy tanulmányozd az Ő Igéjét. Minden nap sikeres, győztes és egészséges lehetsz. Ne légy tudatlan! Szánd oda magad az Igének, és a sikered, előrehaladásod és bővölködésed elkerülhetetlen lesz.

Ima
Drága Atyám, köszönöm Igédet, ami megvilágítja ösvényemet, és ami által bölcsességedben járok. Szellemed által megnyílnak megértésem szemei, elmém Igéddel összhangba kerül
és megújul. Előrehaladok, növekedem, bővölködöm és győzedelmeskedem Jézus nevében. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése