2016. november 29., kedd

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Kik is vagyunk valójában?

,,Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által.,, (Galata 3:26).

Az Apcsel 3:25-ben, amikor Péter Apostol a zsidóknak prédikált, ezt mondta nekik: “Ti vagytok a prófétáknak és a szövetségnek fiai…” Péter szellemi értelemben prédikálta ezt. Azt, hogy a „próféták fiai” – nem úgy értette, hogy a próféták feleségeitől születtek. Nem. Nagyon fontos, hogy megértsük ezt: amikor a próféták és a szövetség fiainak nevezte őket, akkor ezen azt értette, hogy ők az ígéret fiai, és a kimondott Ige fiai.

Tehát ha ők a próféták és a szövetség fiai voltak, akkor kik is vagyunk mi? A mai világban fő probléma az identitásválság (azonosság-válság).

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy kik ők. Még mindig a következő kérdésekkel küzdenek: Ki vagyok én? Mit keresek itt a földön? Mi az életem értelme? A hívők a korai egyházban nem vitatkoztak Péterrel, mert tudták, hogy az igazat mondja nekik
az identitásukról. Ők nem a szövetségben voltak, hanem a szövetség fiai voltak.
Sok keresztény azt a tényt ünnepli , hogy szövetségben vannak Istennel. Nem! Mi nem szövetségben vagyunk Istennel, mi a szövetség fiai vagyunk. Ezek vagyunk mi, a szövetség eredményei. 

A Galata 3:27-29-ben ezt olvashatjuk: “Mert akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel. Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.”

Pál Apostol a fenti igeversben leírja, hogy ugyanannyira Ábrahám magja vagyunk, mint a zsidók, akiket Péter megszólított a levelében. Az új teremtés Ábrahám tényleges szellemi magja. Mi az ígéret örökösei vagyunk. A Róma 8:17-ben ez áll, hogy: “Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak…” Ezek vagyunk mi, ez a mi identitásunk! Ez egy jelen idejű valóság. Halleluja!

Megvallás:

Tudom, hogy ki vagyok én, és mi az, ami az enyém. Ábrahám
magja vagyok, Isten örököse és Krisztus örököstársa. Krisztus
bennem van, Benne élek és létezem. Nagyobb az, Aki bennem van, mint az, aki a világban van. 
A sátán és a világ a lábam alatt van. Győzelemben, isteni egészségben és bővölködésben élek, az életem kizárólag fölfelé és előre halad dicsőségről dicsőségre Jézus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése