2016. november 30., szerda

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Hit által nyert erőt Sára is, hogy szüljön..., minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette.

     Zsid. 11,11

Ábrahám mellett Sárát is a hithősök között említi a Biblia.

Drága dolog, ha a házasok hitben is valóban egyek, mindketten ugyanazon a kősziklán állnak, mindkettőjüknek egy reménységük van: a mennyei haza. Az ilyen egyetértés drágább, mint a gazdag hozomány aranyban és ezüstben.

A Lót családjában hiányzott ez. Ábrahámnál megvolt.

Sára hite különösen is vigasztaló és bátorító, mert ő jelentős ideig kételkedett és hitetlenül félreállt. Nevetett, amikor azt az ígéretet hallotta, hogy ti. öreg korában fiúval ajándékozza meg Isten. Ezért maga Isten intette meg (l.Móz. 18,10-15).

De mégis győzött a hitetlenségén, s minket is erre bátorít. Mi volt hitbeli győzelmének a titka? "Hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette."

A hit megragadja Isten ígéreteit. Szaván fogja Istent. Elétárja ígéreteit, s megtapasztalja, hogy Isten ezeket beváltja.

Gyakran megtörténik, hogy olyan közönséges gonosztevő, mint az Úr Jézus jobbja felől megfeszített lator, megragadja az ígéretet, amely az istentelen bűnösnek kegyelmet kínál. Ezáltal másokat is bátorít arra, hogy ragadják meg Isten ígéreteit.

Micsoda nagy dolgokat nyer a hit! Hit által Sára erőt nyert. A természeti törvények ellenére anyává lett.

Ma is megáll az Ige; minden lehetséges a hívőnek.

Csak ne a saját kívánságunk legyen hitünk tárgya, hanem Isten világos, valóságos ígéretei, amelyeket az Isten az Igében Szentlelke által adott!

A leggyengébb is lehet így hithőssé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése