2016. november 26., szombat

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-A VÉG KEZDETE


A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 14,6-12
És láttam, hogy egy másik angyal repül az ég közepén: az örök evangélium volt nála, és hirdette azoknak, akik a földön laknak, minden népnek és törzsnek, minden nyelvnek és nemzetnek; és hatalmas hangon így szólt: "Féljétek az Istent, és adjatok neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája; imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, a tengert és a vizek forrásait!"Egy második angyal követte őt, aki így szólt: "Elesett, elesett a nagy Babilon, amely féktelen paráznasága borával itatott meg minden népet". 9Egy harmadik angyal is követte őket, és így szólt hatalmas hangon: "Ha valaki imádja a fenevadat és annak a képmását, és felveszi annak a bélyegét a homlokára vagy a kezére,10 az is inni fog az Isten haragjának borából, amely készen van elegyítetlenül haragjának poharában, és gyötrődni fog tűzben és kénben a szent angyalok és a Bárány előtt; 11gyötrődésük füstje száll felfelé örökkön-örökké, és sem éjjel, sem nappal nincs nyugalmuk azoknak, akik imádják a fenevadat és az ő képmását, és akik magukra veszik az ő nevének bélyegét. 12 Itt van helye a szentek állhatatosságának, akik megtartják az Isten parancsait és a Jézus hitét". 



"És láttam hogy egy másik angyal repül az ég közepén: az örök evangélium volt nála, és hirdette azoknak, akik a földön laknak, minden népnek és törzsnek, minden nyelvnek és nemzetnek." (Jel 14,6)



Az evangélium prédikálása a vég kezdete. Most hát a követek (angyalok) repülése megkezdődött. Minden népnek, törzsnek, nyelvnek és nemzetnek meg kell hallania, hogy a vég megkezdődött, minthogy az örök evangélium hirdettetik.
Most az üzenet eljut mindenkihez, aki a földön lakik. Isten, aki előzőleg Ábrahám, Izsák és Jákób fiaihoz szólt, most Krisztusban kinyújtja a kezét minden ember és az egész világ után. Az egész földet vissza akarja szerezni magának, azt akarja, hogy minden ember az ő országában legyen. "Féljétek az Istent, és adjatok neki dicsőséget, mert az ország közel van."
Az egyház az evangélium gyümölcse. Maga az egyház a vég kezdete. Pünkösd óta mi az utolsó napokat éljük. Már semmiféle lényegesen új esemény nem várható. Természetesen a történelem folyik tovább: még vannak szép idők, nehéz idők és szörnyű idők. Szigorúan véve azonban, a Golgotán minden beteljesedett. Mióta a feltámadás és az örök evangélium hirdettetik, az új világ megkezdődött. A vég kezdete eljött. Féljétek Istent, és adjatok neki dicsőséget!
Isten népe azért van a világban, hogy mondja hangosan, és fejtse ki világosan, hogy a vég már csak egy karnyújtásnyira van, s hogy Isten országa eljött és jön. Hogy néhány évszázaddal több vagy kevesebb van még hátra, ennek nincs jelentősége, ha a helyzetet Isten bölcsessége alapján mérlegeljük. A döntést meghozták.
A vég közel van. És ezt mi nem komor hangon mondjuk. Az ilyesmi a vallásgyakorlat félremagyarázása és a hitetlenség félreértése. Amikor azt mondjuk, hogy a vég közel van, nem a halált hirdetjük. A halál végét hirdetjük.
Azt a jó hírt hirdetjük, hogy a vég közel van, mivel látjuk egy új kor hajnalhasadását. Vége lesz a fájdalomnak. Vége lesz a bűnnek. Az evangéliumban kapjuk erre a teljes bizonyosságot.
Hála Istennek! A vég közel van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése