2016. november 30., szerda

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében- AZ UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS



A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 22,18-21
18 Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; 19 ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben. 20 Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök". Ámen. Jöjj, Uram Jézus! 21 Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen.



"Kijelentem mindenkinek, aki hallja e könyv prófétai igéit: ha valaki hozzátesz ezekhez ... ha pedig elvesz e könyv prófétai igéiből..."

(Jel 22,18-19)



(Az idézett angol bibliafordítás szerint az első szavak így hangzanak: "Figyelmeztetek mindenkit, aki... A ford. megj.)
A figyelmeztetés nem ugyanaz, mint a fenyegetés. A figyelmeztetés célja az, hogy távol tartson a veszedelemtől. A fenyegetés a veszedelem bejelentése.
A szülők vég nélkül figyelmeztetik gyermekeiket. "Vigyázz amikor átmégy az utcán!", "Ne menj bele, hogy idegenek elvigyenek autózni!" "Ne felejtsd el meginni a tejedet!"
Amikor a gyerekek felnőnek, viccelődnek ezzel, és ugratják egy kicsit szüleiket, de tulajdonképpen nagyra becsülik azokat a figyelmeztetéseket, hiszen azok azt tanúsítják, hogy szüleik mennyire szeretik őket.
Amikor a fiúk és a lányok elhagyják az otthont, mint érett emberek, kapnak egy csókot és egy utolsó figyelmeztető szót. Így mi is, amikor a Biblia utolsó oldalán vagyunk, midőn készülünk becsukni a könyvet, kapunk egy utolsó figyelmeztető szót. Ez egyszerűen ennyi: Ne hamisítsd meg a könyvet!
Nem szabad semmit sem hozzátennünk. Ez az Ige elégséges. Bármi amit hozzáteszel, túl sok. Ne higgy olyan tanításokban, amelyeket Isten nem jelentett ki. Ne hajts térdet olyan előírások előtt, amelyeket Isten nem parancsolt meg!
Nem szabad semmit elvennünk abból. Ezt az Igét csorbítatlanul meg kell őriznünk. Ne engedj annak a hajlamnak, amely mérsékelni akarja az Igét arra, ami kellemes, ami felfogható vagy gyakorlatban kivitelezhető.
Az Igét a mi Urunktól és Istenünktől kaptuk. Ez az ő kijelentése. Elmondja nekünk amit már megtett, amit most tesz, és amit majd meg fog tenni.
És Isten intézkedett, hogy ez az egész leírassék nekünk. Lehet, hogy vannak kisebb különbségek közöttünk némelyik Igéjének magyarázatát illetően. Nincs egyetlen ember sem, aki teljesen érti azt. Szükségünk van egymásra, és szükségünk van Isten Lelkére, hogy értsük. De mivel az életed függ tőle, ne hamisítsd meg a könyvet.
Ez Isten utolsó figyelmeztetése. Annyira szeret bennünket, hogy kénytelen figyelmeztetni. Csakugyan az életünk függ attól, hogy mit teszünk a könyvvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése