2016. december 19., hétfő

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Hit által nem veszett el Ráháb, a parázna nő, mivel befogadta a kémeket békességgel.

     Zsid. 11,31

Egy-egy bátorítás minden időben sokat ér. Ilyen van most is előttünk az Igében: egy asszony, akinek rossz múltja van, a hit útjára lép. Ha ismertük volna Jerikó akkori lakosait, valószínűleg mindenki mást jobban el mertünk volna képzelni Isten országa örökösének, mint éppen Ráhábot.

De mint ahogy később Sikárban is egy mélyre bukott asszony volt az, aki először hitt Jézusban, úgy Jerikóban is egy parázna nő jutott be először Isten országába.

Ez a körülmény ezt hirdeti minden elbukott és mélyre süllyedt embernek: Ne féljetek! Ti is hitre juthattok. Weidenauban volt egy pénzhamisító és börtöntöltelék, aki élő hitre jutott, s ettől fogva csak úgy hívták: "Mihály bácsi". Ő gyakran prédikálta: "Senki se csüggedjen el! Aki engem megmentett, az a te Megmentőd is"!

Ráháb súlyos akadályokat győzött le hitre jutásának útján.

Hitetlenekkel volt körülvéve. Izrael vörös-tengeri átkelésének híre eljutott Jerikó minden lakosához. Mindnyájan megrémültek. De ezáltal senki sem jutott közülük hitre. Mindnyájan megkeményedtek a hitetlenségben. Ráháb azonban hívővé lett a hitetlenek között, hogy mi se riadjunk vissza a hívő élettől, ha hitetlen rokonok és ismerősök vesznek is körül bennünket.

Igen nehéz volt Ráhábnak a hit útja a velejáró életveszély miatt. A kémeket felismerték. Minden házat felkutattak. Ha Ráhábnál megtalálták volna őket, az életével kellett volna neki fizetnie.

A mi életünkben is jöhetnek hitpróbák, amelyek életveszéllyel járnak, azonban örök életünkről vagy örök halálunkról van szó.

Ráháb példája bátorítson bennünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése