2016. december 19., hétfő

Varga László: Isten asztaláról

  "Én majd elküldöm követemet, aki egyengeti előttem az utat. Hamar eljön templomába az Úr, aki után vágyódtok, a szövetség követe, akit kívántok. Jön már! - mondja a Seregek Ura."

     Malakiás 3,1

Egyike a legvilágosabb messiási jövendöléseknek. Az Ószövetség legutolsó prófétája írja. Nemcsak magáról a Messiásról jövendöl, hanem annak követéről is, aki megelőzi, bejelenti, előkészíti eljövetelét. Ez valósul meg Keresztelő Jánosban, aki meghirdeti, szinte ugyanazokkal a szavakkal: Jön már, itt van, legyetek készen! Mit jelenthet ez a jövendölés nekünk, megvalósulása után kétezer évvel, azonfelül, hogy igazolja az Ószövetség hitelét? Sokat mond éppen azzal, hogy párszáz évvel megelőzi a Krisztus megjelenését. Akik hallgatták, nyilván azt hitték, hogy azonnal, az ő életükben jelenik meg a Messiás. Azt várták a következő nemzedékek is. De Isten időszámítása más, mint a miénk. Amit ígér, megvalósul, hogy mikor, az nem ránk tartozik. Nekünk az a feladatunk, hogy lankadatlanul, reményvesztés nélkül, nemzedékről nemzedékre legyünk készen a fogadására. Mert Krisztus, aki után mai népe ugyanúgy vágyódik, biztosan visszajön, hogy megvalósítsa a maga uralmát. Ezért nézhetünk bizalommal utódaink jövője felé. De az nélkülözhetetlen, hogy aki valóban várja, mindig legyen készen a fogadására.
Krisztusunk, várva várt Urunk, ne késs! Nagy veszélyben, a Mammon mindent leigázó uralma alatt, amikor nagy tömegek mondtak már le a várakozásról, hűségben maradt néped sóvárog megjelenésedre. Én sem adom fel a reményt, hiszen látom, hogyan omlott össze csak a mi nemzedékünk életében annyi nagy, merész próbálkozás, hogy hogyan lehetne nélküled megvalósítani az emberiség nagy álmait, és maguk alá temették annyi család, annyi értékes ember életét. Nincs más remény, csak a Te uralmad. Sem a magam, sem unokáim, sem nemzetem életében. Jöjj el, Uram Jézus, valósítsd meg áldott ígéreteidet! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése