2017. augusztus 5., szombat

Derek Prince: Isten igéjének megvallása -November


Köszönöm Uram, hogy bátran jöhetek hozzád. Jézus vére minden bűntől megtisztított, s én bátran járulok a trónhoz, a szentek szentjébe lépve. Imáimmal azt keresem, hogy Jézus Krisztus által Isten megdicsőüljön a meghallgatásukban. Isten örök szeretete révén jövök hozzá, hogy irgalmat találjak a múltra, és kegyelmet a jövőmre. Jézus nevében lépek Isten trónjához elé, abban a hitben, hogy Isten megbocsátotta bűneimet és elfogadott engem gyermekeként. A kegyelem trónjához járulok.

Köszönöm Uram, hogy tovább vezetsz az úton. Az igazságosság egy ösvény, és Isten elvárja tőlem, hogy mozgásban maradjak, haladjak tovább, fejlődjek. Nem speciális előjogokban bízom és nem ezek árnyékában pihenek, hanem edzem magam, hogy kiforrott hívővé váljak. Miközben minden testrész teszi a dolgát, Isten terve, hogy felkészítse népét szolgálat munkájára. Fegyelem alatt fogok élni, hogy egy növekvő helyi közösség része legyek, mert fejlődni akarok az érettségben. Az érési folyamatban mindinkább Jézushoz válok hasonlóvá, miközben Isten akaratát teszem és elvégzem munkáját. Az Úr követésének az énem folyamatos megtagadása a feltétele, és én eldöntöttem: Jézus példáját követve eleget teszek ennek a követelménynek. Azokhoz tartozom, akik a lelkük teljes üdvösségre jutása, az érettség, a beteljesedés és a tökéletes befejezés célja felé haladnak. Érettségre törekszem.

Jézus vére által a jelenlétedbe léphetek. Krisztussal együtt helyet foglalok a trónon. Közeledek a szentek szentjéhez. Kijelentem, hogy Jézus, az "új és élő út" által jövök a szentek szentjébe. Belépek a szentek szentjébe. Őszinte szívvel, a hit teljes bizonyságával, a vérrel történt meghintés által a gonosz lelkiismerettől megtisztított szívvel, és tiszta vízzel megmosott testtel közeledem. Megvallom, hogy nem fogok megállni, míg el nem érem azt a helyet, ahová Isten akarja, hogy eljussak. Megvallom, hogy vérének hétszeres kiontása által Jézus tökéletes áldozatot mutatott be. Megvallom, hogy az imádat és az engesztelés vére által Isten közvetlen jelenlétébe jutok. Az élet egyedül Jézus vére által - ami az élet egyetlen forrása - árad ki.

Köszönöm Uram, hogy te hűséges vagy - hogy reménységet adsz nekem! Ahol reménység van, ott élet is van. Kihirdetem, hogy megvallást teszek, azt meg nem változtatom, és ingadozás nélkül ragaszkodok hozzá. Megvallom, hogy nem az érzékeim szerint, hanem hit által élek. Szembenézek a tényekkel, anélkül, hogy hitelenség miatt ingadoznék. Megharcolok a gyógyulásért és az ellátásért - hittel és megvallással. Hitben járok, így töltve be annak alapkövetelményét, hogy Istenhez tartozó, és Ábrahám gyermeke legyek. Feltöltöm a hitet, a mellvértet, amely oltalmazza a szívemet, és a sisakot, amely védi az elmémet. Ingadozás nélkül ragaszkodom megvallásomhoz.

Köszönöm Uram, hogy segítesz abban, hogy másokat szeressek. Megvallom, hogy jobban törődök másokkal, mint önmagammal. Figyelek másokra. Úgy szolgálok a testvéreim felé, mint ami az Úr iránti szolgálatom egyik módja. Ledöntöm a trónról önmagam, Krisztust trónra emelem, és szolgálok másoknak. Megmaradok a közösségben, tanulok szolgálni, és a másokkal való törődésre fókuszálni. Törődök másokkal.

Megvallom, hogy Jézusra figyelek először, engedve, hogy ez a látószög hatással legyen arra, ahogy másokra tekintek. Figyelek másokra.

Ámen!






Forrás: Derek Prince: Isten igéjének megvallása című könyvéből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése