2023. január 3., kedd

💥Van Erőm💥

János igehirdetés alapján a figyelembe kell vennünk, hogy nincs senki a világon, akivel nehezebb szembenézni, mint önmagunkkal; és az első lépés a bűnbánathoz és az Istennel való helyes kapcsolathoz az, hogy beismerjük hibáinkat önmagunk előtt.
Az embernek bocsánatot kell kérnie azoktól, akiket megbántott. 
Nem sok értelme lesz azt mondani Istennek, hogy sajnáljuk, amíg nem mondjuk el azoknak is, akiket megbántottunk vagy megsértettünk. 
Az emberi gátakat, akadályokat el kell távolítani, hogy teret engedjünk Istennek ahhoz, hogy munkálkodni tudjon.
Gyakran előfordul, hogy Istennek sokkal könnyebb elmondani és beismerni, hogy „hibáztam”, mint embertársainknak. Minél többet várunk egy bocsánatkéréssel, annál nehezebb lesz megtenni. 
A nehéz része ennek az útnak csak addig van, míg megállunk a másik ember előtt.
A büszkeség vége a megbocsátás kezdete. Amikor az ember kimondja: „hibáztam”, akkor lehetőséget kap Isten, hogy kimondja: „megbocsátok”. Nem az az ember fedezi fel a megbocsátást, aki egyenlő feltételek mellett akar Istennel találkozni, hanem az, aki alázatos bűnbánatban térdel le, és szégyenén keresztül suttogja: „Isten, légy irgalmas hozzám”.

Végül, mindig gondoljunk erre a megbocsátó szeretetre: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése