2017. szeptember 30., szombat

Andrew Wommack-Megszentelt közösség

És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: “Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.” (Lukács 22:19.)




Az Úrvacsora kenyere Jézus testét szimbolizálja, amely az Ő szenvedésein keresztül töretett meg a számunkra. Nemcsak meghalt a kereszten értünk, hanem a hátán 39 ostorcsapást is elszenvedett, amely által meggyógyultunk. 


,,Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: Akinek sebeivel gyógyultatok meg...,,— (1Péter 2:24.)

  Az úrvacsorai közösségnek emlékeztetnie kell bennünket arra az érzelmi és fizikai megváltásra, amit Jézus biztosított a számunkra.
Az Úrvacsora részben a páska, a zsidó húsvét beteljesedése, amit azonban csak egyszer ünnepeltek évente. A korai keresztény közösség azonban hetente, vagy időnként naponta vett Úrvacsorát. Az Úrvacsora gyakoriságára nézve nincs előírás az Írásokban.
Ahogy részesedünk, az Úrvacsorában ünnepélyesen megemlékezünk az Úr haláláról, és a halálában való egységünkről. Meghaltunk, majd örök életre feltámadtunk Vele, melyet már most élvezhetünk.


(Kolosszé 1:12.) 
,,A kenyér vétele részünket jelenti a gyógyulásban és az egészségben, mivel az Ő teste azért töretett meg, hogy a mi testünk ép lehessen. ,,
A bor vétele az Ő megigazításában való részünk, amely az Ő értünk kiontott vére.

Az Úrvacsora közössége hited egyik legerőteljesebb kifejeződése, melyet Jézus megváltói munkájába vetettél. 

Az 1Korintus 11:27 szerint nem szabd könnyelműen vennünk. Ma, emlékezz meg Jézus csodálatos megváltásáról és üdvösségéről, amely megváltoztatta az életedet. Bármikor, amikor lehetőséged van, vagy késztetést érzel arra, hogy Úrvacsorát végy, tedd ezt az Úrral való közösséged különleges idejévé, ahogy Ő azt szánta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése