2017. szeptember 15., péntek

KENNETH COPELAND- Győzd le az óriásodat!

,,Kicsoda ez a körülmetéletlen filiszteus, hogy gyalázattal illeti az élő Istennek seregét?,, – 1Sámuel 17: 26.

Talán éppen egy óriással nézel szembe. Lehet ez az óriás egy betegség, kudarc, anyagi szükség, vagy valamilyen más probléma. De ne ijedj meg tőle!

Van egy titkos fegyvered. Ez a fegyver annak idején egy pásztorfiút győztessé tett medve, oroszlán és egy óriás felett. Ez a fegyver a Mindenható Istennel kötött vérszövetség.

Dávid idejében a körülmetélkedés volt ennek a szövetségnek a jele. Ezért amikor Dávid körülmetéletlennek nevezte Góliátot, voltaképpen azt mondta: Lehet, hogy ez egy óriás, lehet, hogy erős, de nincs szövetsége Istennel, és ezért meg tudom ölni. Neked is van szövetséged. De a tiéd jobb! Az a szövetség, ami Dávidnak volt, bőséges áldást ígért azoknak, akik megtartották, de átkot ígért azoknak, akik megtörték. A tiéd nem ilyen.

Neked egy új szövetséged van, amit Jézus szerzett a saját vérével. Nem a te képességeidtől függ, hanem Jézustól és attól, amit megtett. És Ő már mindent megtett! A te dolgod annyi, hogy elhiszed, és elfogadod ezt. 

Most olvasd el az 5Mózes 28: 16-68-ot. Ezektől az átkoktól Jézus megszabadított. Mondjuk, ez egy lista az óriásokról, akiket Jézus megölt érted. Minden ördögi dolog benne van, amit a sátán bármikor is bevethetne ellened.

Olvasd el, és örvendezz. Isten meggyógyított, és megszabadított ezektől!


Ne ijesszen meg egy óriás sem. A Mindenható Istennel vagy vérszövetségben. Nincs olyan körülmetéletlen körülmény a föld színén, ami elvehetné tőled a győzelmedet.

Igei olvasmány: Galata 3: 13 - 29

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése