2017. szeptember 30., szombat

Megtisztulás, szabadulás, helyreállás

„Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek? Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek. A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.” - (János evangéliuma 8. fejezet 33-36. vers)


Kezdjük az Ige első részével:

Mindenki, aki bűnt követ el szolgája annak! Ha meg vagy térve, be vagy merítkezve, meghaltál az Óembernek, a vízsírban eltemetted azt és most mint Krisztus követője elmondhatod:

“Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.” -Galata 2,20

Nincs pénzem, nincs munkahelyem, nem fizetnek ki,  itt vannak a csekkek nem tudom befizetni..nem tudok leszokni erről vagy arról, nem vagyok áldott, Isten nem szeret, nem segít?  Nem látszik meg az életemen, hogy megtértem... hiányaim, megkötözöttségeim vannak..beteg vagyok és nem tudok meggyógyulni...nem megy, nem tudok megszabadulni tőle..nem értem mit csinálok rosszul? Hol az áttörés az életemben? Mi ez próba? Vagy átok? Vagy mindkettő...?

Ismerős ez neked valamelyike, esetleg több dolog is?

Ha próba alatt vagy, akkor is jó, ha ezt végig csinálod, mert mindenki életében vannak dolgok, ami nem az Úrtól van! Ha pedig próba alatt vagy, azt is megmutatja neked!
De ha állandóan vannak problémák az nem próba...

A megtérés egy folyamat! Isten, a mi Urunk Szent Szelleme által fokozatosan állít rá az új életre és mint egy hagymát, rétegenként szedi le, tisztít meg attól ami már nem kell, ami már nem hozzádvaló!

1.,Kezdjük a tisztítással. 

Ehhez pedig a múltadat kell lezárni. Egyik részről a generációs múltadat, mivel megvan írva, hogy átok alatt van negyed íziglen az aki nem az Isten útján jár, illetve aki nem tartotta be az Úr törvényeit. 5.Mózes 28.
Kinek vannak olyan felmenői akik teljes mértékben mind két szülő felől makulátlan tiszták? Ugye nincs. pont ezért aki megtér, meg kell tisztulni a generációs átkoktól!
Nem automatikus, mint ahogy ezt sokan gondolják! Meg kell tagadni és meg kell térni belőle, mint utódnak is!
Plusz aztán itt van a saját életünkben is a dolgok...Addig amíg nem vagyunk teljesen megtisztulva, nem tudjuk átvenni az áldásainkat sem! Senki nem vesz fel régi koszos ruhára egy hófehér új ruhát!
Első lépésként ajánlom, hogy ezt a két videót ODAFIGYELVE hallgasd meg a

Derek Prince - Hogyan azonosíthatjuk az ellenséget 1.-2.rész -

és még ezt a kettőt: Szabadulás az átokból 

Szabadulás az átokból 2.része végén van egy szabadító ima, amit ha a Tanítóval együtt végig mondasz, megtisztulsz és megszabadulsz mindabból amitől meg kell.

Derek Prince - Szabadulás az átokból 1.rész
https://www.youtube.com/watch?v=jL8Tbr9PFXQ

Derek Prince - Szabadulás az átokból 2.rész-ennek a végén van az ima!
https://www.youtube.com/watch?v=hS3fbLC69Mk

Mivel mindenkinek különböző háttere van és élethelyzete, sokan felemás igában élnek, ezért is ajánlom még ezeket tanításokat és meg még azért is, hogy amíg nem vagy tisztában Jézus vérének a tisztító erejével addig nem is tudod azt alklamazni!

Ki lehet hagyni időspórolás miatt, de nem érdemes, mert vagy teljesen megtisztulunk és tiszta edényként az Úr már meg tud mindazokkal az áldásokkal áldani, amit Ő eltervezett neked, vagy halogatunk és még plusz problémákkal küszködünk! Egyébként is az Úr be tud pótolni minden időt amit vele töltesz, mivel ő képes egy szempillantás alatt elvégezni azt amit te nélküle csak hosszú idő alatt vagy képes.
Keressétek először Istent és minden más megadatik! Ne sajnáld magadtól az időt, meghálálja, hidd el és az egyetlen életedről van szó!! NE veszíts el több évet..ne élj kínlódva, amikor minden már most a tiéd csak el kell tudni venned!

Derek Prince Erősségek lerontása
https://www.youtube.com/watch?v=bVem3WIl1Fs

Derek Pince - Jézus vére

Derek Prince - Hogyan alkalmazzuk Jézus vérét
https://www.youtube.com/watch?v=NIH6Q8ja3OA

Meg vagy tisztulva, megszabadítva mindentől akkor kezd el az Igét megvallani!
Szent Szellem CSAK a kimondott-megvallott Igén keresztül tud cselekedni! 
Ahogy teremettet mindent, amikor Szent Szava, kimondta, hogy legyen, úgy fogja az életedben is megvalósítani amit szeretnél!

Mit is szeretnél?

2., Uram, legyen meg a TE akaratod! 

Mi is a TE akaratod Uram? Ugye ez az a megtérés alapja, átadom az életemet az Ő Szent kezébe! 

Hogy tudom meg, mi az Úr Szent akarata az életem felől?

Imádkozom, böjtölök érte és várakozom! ,,Üres,,állapotba teszem magam, befogadom az Úr irányítását: ami jöhet Igén keresztül, embereken, olvasmányon keresztül, meghallok valamit amit szívemben érzek, h ,,EZ AZ!!! Hidd el tudni fogod! Ami az Úrtól jön, mindig, kivétel nélkül tudja a te szíved, bizonyságod van benned és békességed van benne, minden értelmet felülmúló békességed!! 
Vegyünk egy példát: Nem áldott a munkád,  vagy nincs is, vagy nem fizetnek ki stb
Mi ez, mitől lehet, mi az Úr akarata? 
-Nem biztos, hogy az Úrtól van a munkahely
-Átok alatt vagy és ezért vannak benne akadályok
-Próba

Ezért, jó ha meg vagy tisztítva, akkor átok már nem lehet..
ha próba az véget ér és a munkának vannak jó gyümölcsei is, hiszen mindent gyümölcseiről ismerünk meg! Ha nincsenek jó gyümölcsei nem az Úrtól van!
TEDD az Úr kezébe és meg fogja neked mutatni mi a baj! 
Lehet, h ujjat kell keresni..de ha Ő becsuk egy ajtót, kinyit egy ablakot! Egy a fontos, NE a félelem és NE az aggódás legyen az alap a hozzá állásodban! Az ígéret Földjére neked legyen bátorságod belépni, ne bolyongjál még a pusztában évekig!!

A HIT legyen a hozzáállásod, ami a reménylett dolgok valósága!
Zsidókhoz írt levél 11. rész
,,A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek.
Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.,,

S el is érkeztünk a 
3., ponthoz a Megvalláshoz:
Vagyis szájjal megvalljuk, kimondjuk az Igét ami megteremti a fizikai világunkban azt amit az ÚR már oda adott nekünk! 

Derek Prince - A megvallásban rejlő Erő

ALAP tanítás, ha ezt helyére rakod a többi már magától megy :)
Andrew Wommack: Már a tiéd:

4., Az ÁLDÁS ott kezdődik amikor a kősziklán állsz!
Vagyis az alap stabil és békességed van! A békesség kiinduló pont és nem végeredmény!
Mit értek ez alatt: nem azt, hogy azt gondolom, hogy úgyis megáldja majd az Úr és a következménynél lesz békességem...NEM! Kiindulópont lesz az! 
Pl. Elfogadok bármilyen állást, mert úgyis az Úr velem van...Nem! Mert vannak olyan hátsó tényezők, ami nem biztos, hogy tiszta és ezt csak az Úr tudja! Vagy a jövőt is az Úr tudja, ismeri a céget, benne a főnök szívét, első hónapban fizetnek mindig , majd a másodikban már nem..
Vagy hozzá megyek XY-hoz, majd megtér általam...majd az Úr úgy is megsegít és amúgy meg rendes ember...nem, nem ez sem igei ugye..
Sokszor elébe megyünk egy egy dolognak, vagy türelmetlenség miatt -ami szintén az ördögtől van, mert csak ő az aki sietett mindig-vagy hitetlenség miatt-aztán egy döntés képes egy életet és azáltal sokszor több életet is tönkre tenni!

VÁRAKOZZ az ÚRNÁL! Amikor biztosan megvan a válasz akkor pedig adj hálát és valld meg!
Amíg várakozol akkor is valld meg ezerszer és ezerszer, hogy ÁLDOTT vagy- mert van bennünk sok belső ellenállás is-meg külső is- Mindegy mi a körülményed, mit érzel, te csak felnézz és valld meg a hit beszédét és meglesz!

FONTOS! 
Van amikor ilyenkor a körülményeid még rosszabbak lesznek, vagy annak érzed, vagy még nagyobb a támadásod, ÖRÜLJ, örvendezz, mert elindult a folyamat és az ellenlábas rúgkapál!
Pl. pénzed bevételi forrását erősíted meg és jön még egy kiadás..

Volt nekem ilyenkor amikor egy valamit megerősítettem, h rám dőlt a munkahelyemen az egész emeletes műanyagkosár , rá a fejemre, testemre...kék-zöld lettem, de csak azt kérdeztem tőle, ennyit tudsz csak..?.és kinevettem, mert tudtam, elkezdődött..!!-Aztán szépen helyére kerültek a dolgok..

Van két kedvenc megerősítésem amit egész-nap mondok:

ÁLDOTT vagyok- ELVÉGEZTETETT - Az ÚR helyreállító Isten, az életem minden területe helyreáll, az Úr akarat van meg az életemben mindenben! Ámen!


5. TANULNI, tanulni, tanulni! 

,,Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. Mivelhogy te megvetetted a tudományt, én is megvetlek téged, hogy papom ne légy. És mivelhogy elfeledkeztél Istened törvényéről, elfeledkezem én is a te fiaidról.,, -
Hóseás próféta könyve 4. rész 6.

Az alapokat jól megerősíteni és fejleszteni magad a legfontosabb, mert a tudás az ami megigazít, megment, ami segít, hogy mit tegyél!
Imádkozd ezt is ki, hogy mutassa meg az ÚR, mi az ami számodra itt és most a legfontosabb, hogy találj mindig megfelelő tanítást, ami számodra pont szükséges! 
Ámen!

Erős Mónika-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése